Pages

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

John Wick

Οι περισσότεροι θα πουν πως ο Keanu Reaves έχει να γυρίσει ταινία από το Matrix. Αυτό συμβαίνει γιατί περίπου δέκα χρόνια τώρα δεν κατάφερε να πετύχει κάποιον αξιομνημόνευτο ρόλο. Μάλιστα πριν δυο χρόνια έκανε και την πρώτη του σκηνοθετική προσπάθεια, η οποία όμως δεν τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού. Στην τελευταία του ταινία για την χρόνια που μας πέρασε όμως, σαν John Wick, ο Keanu Reeves έρχεται να κάνει ένα comeback και να μας σιγουρέψει πως ανήκει στον τομέα της δράσης.
Αμέσως μετά τον θάνατο τις γυναίκας του, ο John Wick θα αποφασίσει να αφήσει πίσω του την ζωή ως επαγγελματίας δολοφόνος και να γυρίσει σε μια πιο απλή καθημερινότητα. Το μόνο που θα κρατήσει από την γυναίκα του σαν ανάμνηση είναι ένα μικρό σκυλάκι που του άφησε πριν πεθάνει. Ενώ λοιπόν η ζωή του John έχει πλέον αποκτήσει μια σταθερότητα μακριά από τον επικίνδυνο και σκοτεινό κόσμο που είχε συνηθίσει ως τώρα, ο αυθόρμητος και θερμοκέφαλος γιος ενός αρχιμαφιόζου αποφασίζει να επιτεθεί ένα βράδυ στο σπίτι του για να κλέψει το αυτοκίνητο-αντίκα του John, σκοτώνοντας παράλληλα και το κουτάβι του πρωταγωνιστή.
Μην έχοντας πλέον τίποτα να χάσει, ο John θα τρέξει πίσω τους χωρίς σκέψη ψάχνοντας για εκδίκηση, βάζοντας τον εαυτό του σε ακόμα πιο δύσκολη θέση από αυτήν στην οποία βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια.
Και ενώ μπορεί το John Wick να είναι μια ταινία που θα χρησιμοποιήσει ένα καθόλου φρέσκο σενάριο και μερικούς από τους πιο κλισέ χαρακτήρες που μπορεί κάποιος να δει σε ταινία δράσης, καταφέρνει με κάποιο τρόπο να σου δώσει με το παραπάνω όλα αυτά που ψάχνεις από μια ταινία του είδους.
Το μυστικό για την επιτυχία βρίσκεται στον σκηνοθέτη Chad Stahelski, που ανήκει στους πιο γνωστούς χορογράφους και κασκαντέρ πολεμικών τεχνών του Hollywood. Ο σκηνοθέτης θα αφήσει έξυπνα την 30ετή του εμπειρία να μιλήσει για αυτόν επιτρέποντας στις γρήγορες σκηνές δράσης πολεμικών τεχνών και ανταλλαγής πυρών να φαίνονται ολόκληρες και πεντακάθαρες χωρίς κοντινά πλάνα που ζαλίζουν και κάμερες που κουνιούνται για να καλύψουν κενά που δεν μπορούν να καλύψουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί.
Εκτός από την εξαιρετική απόδοση βίας που χρησιμοποιεί σαν βιτρίνα η ταινία, υπάρχει και μια εξαιρετική απόδοση χρωμάτων και φωτισμών, δίνοντας μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση του υποκόσμου.
Ευκολοχώνευτη και γεμάτη ταινία δράσης, το John Wick δεν είναι από τις ταινίες που θα συζητάς με τους φίλους σου για καιρό. Ωστόσο προσφέρει περίπου δυο ώρες γεμάτες με πολύ δράση και χαβαλέ. Αυτό που ψάχνεις δηλαδή από μια ταινία σαν και αυτή.



Σκηνοθεσία : Chad Stahelski, David Leitch
Παίζουν : Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου