Pages

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

The Drop

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα αφήσει πολλά περιθώρια στον εαυτό μου να μην μου αρέσει το συγκεκριμένο φιλμ. Από την άλλη όμως δεν περίμενα να με εκπλήξει και τόσο ευχάριστα. Το The Drop είναι ένα δυνατό εγκληματολογικό δράμα βασισμένο στο διήγημα του Dennis Lehane, που είναι γνωστός για τα εξίσου αριστουργηματικά Mystic River, Gone Baby Gone και Shutter Island.











Με φόντο τον υπόκοσμο και την σκοτεινή πλευρά του Brooklyn η ταινία εστιάζει στο μπαρ το οποίο συντηρούν δυο ξαδέρφια, ο Marvin και ο Bob. Ενώ ο νόμιμος ιδιοκτήτης του μπαρ είναι ο Marvin, ο πρώτος λόγος της λειτουργιάς του έχει περάσει στην τσετσένικη μαφία, που δίχως να έχει αφήσει πολλές επιλογές στους δυο πρωταγωνιστές χρησιμοποιεί το μαγαζί για ξέπλυμα χρημάτων.
Την στιγμή που ο Marvin και ο Bob προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά το κεφάλι και να διατηρήσουν μια σχετικά ήρεμη καθημερινότητα, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για αυτούς όταν δυο ληστές θα επιτεθούν στο μπαρ και θα πάρουν τα έσοδα της ημέρας, αλλά και τα χρήματα που έχει κρύψει εκεί η μαφία.
Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τα μάτια του Bob, ο οποίος ενώ προσπαθεί να μείνει ήσυχος και να μην δώσει δικαιώματα, σιγά σιγά θα πρέπει να ξεδιπλώσει έναν νέο χαρακτήρα και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και πιστεύω του.
Πέρα από το ωραία δοσμένο σενάριο και την αγωνιά που χτίζεται σταδιακά καταλήγοντας σε ένα απολαυστικό αποκορύφωμα, το ισχυρό χαρτί του The Drop είναι οι δυο εκπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Από την μια ο James Gandolfini στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του ως Marvin και από την άλλη ο Tom Hardy ο οποίος αρνείται να μας δώσει κακό ρόλο τα τελευταία χρόνια. Ανεβάζοντας τον πήχη τόσο ψηλά που μονό ο ίδιος θα μπορούσε να υποδυθεί καλύτερα τον ρόλο του ως Bob.


Αν δεν σε πείσει το πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας, θα σε κερδίσει το ρεαλιστικό κλήμα της αλλά και ο πρωτότυπος τρόπος που δίνεται η ιστορία. Μαζί με την έξυπνη προσέγγιση και λεπτομέρεια των χαρακτήρων του, το The Drop τοποθετείται ψηλά στην λίστα των ταινιών αυτού του είδους.




Βαθμολογία : 8.5/10
Σκηνοθεσία : Michael R. Roskam
Παίζουν : Tom Hardy, James Gandolfini, Noomi Rapace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου