Pages

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Predestination

Το Predestination είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με κεντρικό θέμα το ταξίδι στον χρόνο.Υπάρχει μια μικρή λίστα ταινιών όπως το Τime Αfter Τime, το Primer, το Βutterfly effect και το Looper, οι οποίες δεν ασχολούνται με το να δώσουν μια εξήγηση σε κάθε τι που βλέπει ο θεατής και δεν προσπαθούν να κάνουν την ιστορία να φανεί απλή και ευκολοχώνευτη. Το Predestination ανήκει σε αυτήν την κατηγορία των ταινιών. Αγκαλιάζει το χρονικό παράδοξο και μας δίνει μια πρωτότυπη ιστορία γεμάτη αγωνιά και αναπάντεχες εξελίξεις.


Σε έναν κόσμο όπου τα ταξίδια στον χρόνο είναι εφικτά, ο Ethan Hawke δουλεύει για έναν οργανισμό στον οποίο μια ελίτ ανθρώπων ταξιδεύει πίσω στο χρόνο προκειμένου να αποτρέψει φρικτά εγκλήματα προτού αυτά συμβούν. Το πιο φριχτό από αυτά έχει να κάνει με έναν βομβιστή ο οποίος θα καταστρέψει ένα μεγάλο κομμάτι της Nέας Υόρκης μέσα στην δεκαετία του 70 και καταφέρνει συνέχεια να γλιτώνει τελευταία στιγμή αλλάζοντας συνεχώς και την ημερομηνία των ενεργειών του.
Στην τελευταία του προσπάθεια ο πρωταγωνιστής θα ταξιδέψει άλλη μια φορά στην δεκαετία του 70 στον ρόλο ενός μπάρμαν προκειμένου να μαζέψει τις πληροφορίες που χρειάζεται. Στο bar θα τον πλησιάσει ένας μυστήριος τύπος και θα του διηγηθεί μια ιστορία η οποία θα ανατρέψει τα γεγονότα των δυο αυτών χαρακτήρων.

Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στο Predestination είναι το ύφος της ταινίας και το στιλιστικό της κομμάτι. Η παραγωγή της ταινίας σε ταξιδεύει σε χρονικές περιόδους χρησιμοποιώντας έξυπνα κοστούμια και σκηνικά σε αντίθεση με έναν καταιγισμό ειδικών εφέ που θα δεχόσουν στις περισσότερες ταινίες αυτού του είδους.

Στο επίκεντρο του Predestination ωστόσο βρίσκονται οι δυο κεντρικοί ρόλοι των Ethan Hawke και Sarah Snook που σηκώνουν άψογα το βάρος και την πολυπλοκότητα των δύσκολων αυτών χαρακτήρων, σε σημείο που εύκολα κάποιος άλλος στην θέση τους θα σε έκανε να γελάσεις και να κοροϊδέψεις.

Πίσω από τις κάμερες και στο σενάριο βρίσκονται οι αδερφοί michael και Peter Spierig που μετά το Daybreakers μας δίνουν μια πρωτότυπη ταινία οι οποία είναι εύκολο να ακολουθήσεις και να καταλάβεις αλλά και περίπλοκη αρκετά για την ξαναδείς μερικές φορές ακόμη.

Βαθμολογία : 9/10

Σκηνοθεσία : Michael Spierig, Peter Spierig
Παίζουν : Ethan Hawke, Sarah Snook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου