Pages

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Big Hero 6

Δεν είχα υψηλές προσδοκίες για το Big Hero 6 αλλά λίγοι μπορούν να αγνοήσουν εντελώς τα animation της disney. Άλλωστε η άψογη προώθηση των ταινιών της δεν σε αφήνει. Στο teaser τρέιλερ τις ταινίας βλέπεις ένα αξιολάτρευτο ρομπότ-πλάσμα απλά να περπατάει αστεία και να πέφτει άτσαλα σε μια σκάλα. Αυτό για μένα ήταν αρκετό.




Η disney αυτή την φορά μεταφέρει μερικώς το ομότιτλο κόμικ τις Marvel επιλέγοντας αυτήν την φορά όχι και τον πιο πετυχημένο τίτλο της πασίγνωστης εταιρίας υπερηρώων.
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια φανταστική, φουτουριστική μητρόπολη με το όνομα San Fransokyo. Τρόλεϊ, αυτοκίνητα και μια αντιγραφή τις γέφυρας Golden Gate συνυπάρχουν με καταστήματα, γειτονιές και ουρανοξύστες εμπνευσμένα από την πόλη του Τόκιο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τεχνολογίες και εφευρέσεις από το μέλλον.
Ο 14χρονος ήρωας της ταινίας είναι ένας ιδιοφυής εφευρέτης που έχει ήδη απολυτήριο γυμνασίου και ακούει στο όνομα Hiro. Στην προσπάθεια να γίνει αποδεχτός στο κολέγιο ρομποτικής του αδερφού του Tadashi, μια μυστήρια έκρηξη καταστρέφει το κτίριο με τον αδερφό του να βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων.

Στην προσπάθεια του να δώσει απαντήσεις στο μυστήριο τις έκρηξης, ο Hiro θα δεθεί συναισθηματικά με μια εφεύρεση που άφησε πίσω ο αδερφός του πριν χαθει και ακούει στο όνομα Βaymax.Ο Βaymax είναι ένα άκακο ρομπότ-γιατρός. Φανταστείτε ένα συνδυασμό  της φουσκωτής μασκότ της Μichelin και του τεράστιου φουσκωτού τέρατος-ναύτη από το Ghostbusters. Μαζί με τον Βaymax, ο Hiro θα έχει και την βοήθεια τον φίλων του αδερφού του με τους οποίους και θα δημιουργήσουν μια ομάδα tech freak υπερηρώων ενάντια στον μυστηριώδη κακό.
Μετά από ένα απαραίτητο πρώτο μισάωρο αφιερωμένο στην ανάπτυξη χαρακτήρων το Big Hero 6 έχει πολύ πλούσια δράση, συναίσθημα, εφέ τελευταίας τεχνολογίας και όμορφα μηνύματα να περάσει σε μικρούς και μεγάλους.
Πέρα από την πολύ μεστή ιστορία και έξυπνη κωμωδία, η ταινία θα σου μείνει στο μυαλό και για το πολύ όμορφο και έξυπνο πάντρεμα της ανατολικής με την δυτική κουλτούρα.
Πρωτότυπο αλλά διατηρώντας και τις παραδοσιακές αξίες τις Disney, το Big Hero 6 είναι μάλλον ο νικητής της χρονιάς που μας πέρασε στην μάχη για το καλύτερο animation.





Σκηνοθεσία : Don Hall, Chris Williams
Ακούγονται : Ryan Potter, Scott Adsit, Jamie Chung, Daymon Wayans Jr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου