Pages

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Interstellar

Ένα από τα πράγματα που μου άρεσε αρχικά στο interstellar ήταν το πολύ καλό μάρκετινγκ που είχε το τρέιλερ της ταινίας. Δεν σου έδινε κυριολεκτικά κανένα στοιχείο για το τι μπορεί να κρύβει ή τι πραγματεύεται η ταινία. Δεν ήξερα τι να περιμένω βλέποντας το αλλά παράλληλα περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να κυκλοφορίσει η ταινία στους κινηματογράφους. Ο σκηνοθέτης Christopher Nolan, αφού εδραιώθηκε πλέον ως ένας πολύ καλός σύγχρονος σκηνοθέτης, έβαλε μπρος την δική του διαστημική οδύσσεια και μας ταξιδεύει σε άλλους γαλαξίες.






Στο κοντινό μέλλον η ανθρωπότητα απειλείται  από μια μεγάλη ξηρασία ενώ ταυτόχρονα ένας βλαβερός μύκητας καταστρέφει σιγά-σιγά όλες τις σοδειές. Το φιλμ ξεκινάει με την ασθένεια αυτή να έχει ήδη εξαφανίσει τις σοδειές του σιταριού και της μπάμιας και με την τελευταία γενιά της ανθρωπότητας να έχει ήδη γεννηθεί.
Για τον λόγο αυτό η Nasa επανδρώνει μια εξερευνητική αποστολή ως, τελευταία ελπίδα τις ανθρωπότητας, προκειμένου να εντοπίσει έναν πλανήτη, που θα αποτελέσει το νέο σπίτι του ανθρώπινου γένους. Η αποστολή αυτή θα πρέπει να εξετάσει από κοντά τους τρεις πλανήτες που μοιάζουν περισσότερο βιώσιμοι από όλους τους άλλους αλλά που βρίσκονται σε ένα μακρινό ηλιακό σύστημα!
Σκουληκότρυπες, μαύρες τρύπες και ένα πλήθος από ανέγγιχτα έως τώρα φυσικά φαινόμενα, αποτελούν βασικά στοιχεία του σεναρίου.
Για να στηρίξει το οπτικό υπερθέαμα που είναι δύσκολο να χωνέψει κάποιος με την πρώτη, ο Christopher Nolan βάζει ως παραγωγό και επιστημονικό σύμβουλο τον φυσικό Kip Thorne, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο γύρω από την θεωρία τις σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Ο Matthew McConaughey είναι φοβερός στον πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι στην Anne Hathaway και αποδεικνύει ακόμα μια φορά πόσο καλός ηθοποιός είναι.
Το καστ ολοκληρώνουν άψογα, η πλέον εγγύηση στις ταινίες του Christopher Nolan, Micheal Caine και οι Jessica Chastain και Casey Affleck που υποδύονται τα δυο παιδιά του πρωταγωνιστή.


Το interstellar είναι μια ταινία που βασίζεται αποκλειστικά στο συναίσθημα και τις ανθρώπινες σχέσεις, γαρνιρισμένες βέβαια, με ένα πλήθος από φανταστικά εφέ, διαστημικά τοπία και τρελές αλλά βάσιμες επιστημονικές θεωρίες.Η μίξη αυτή μετατρέπει το φιλμ σε κάτι παραπάνω από μια απλή ταινία επιστημονικής φαντασίας, απομακρύνοντάς την ταυτόχρονα από την κατηγορία των φιλμ που βλέπεις μονάχα μια φορά!


Σκηνοθεσια : Christopher Nolan
Παιζουν : Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Casey Affleck

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου