Pages

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Horns

Στην μετά-Harry Potter εποχή, βλέπουμε τον ηθοποιό Daniel Radcliffe να θέλει να αφήσει πίσω του την εικόνα του παιδιού-μάγου και να προσπαθεί μέσα από αρκετά ιδιαίτερους ρόλους να ξεχωρίσει μέσα από το πλήθος των ταλαντούχων ηθοποιών της εποχής μας. Ένας ακόμα τέτοιος ρόλος είναι και αυτός στην ταινία Horns. Το Horns είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ του οποίου την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Allen Ginberg ο οποίος είναι γνωστός για τα The Hills Have Eyes και High Tension και το σενάριο ο Joe Hill, γιος του γνωστου συγγραφεα Steven King. Όπως θα περίμενε κανείς, το αποτέλεσμα είναι κάπως περίεργο...



Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ακούει στο όνομα Ignatius Perris. Μια ήμερα ο παιδικός του έρωτας, η Merrin βρίσκεται νεκρή στο δάσος της περιοχής και ολόκληρη η πόλη θα κατηγορήσει αυτόν. Τίποτα από όσα λέει δεν μπορεί δυστυχώς να "καθαρίσει" το όνομα του, ενώ παράλληλα όλα τα στοιχεία οδηγούν σε αυτόν.
Μην έχοντας άλλη λύση, ο Ignaτius αποφασίζει να ζήσει με αυτό το βάρος στις πλάτες του και την επόμενη μέρα ξυπνάει με ένα ζευγάρι κέρατα να έχουν φυτρώσει στο μέτωπο του. Τα κέρατα πονάνε, δεν μπορεί να τα ξεφορτωθεί και προσθέτουν αρκετά στον ήδη υπάρχον ψυχικό πόνο του Ignatius. Το αξιοπερίεργο είναι πως τα κέρατα έχουν και μια παρενέργεια : Προκαλούν όλους όσους βρίσκονται γύρω του να του εξομολογούνται και να του λένε την αλήθεια, ακόμα και όταν αυτός δεν τους την ζητάει.
Μετά από αυτό, ο Ignatius καταλαβαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιήσει την δύναμη που του έχει δοθεί για να διαλευκάνει την υπόθεση της κοπέλας του, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα βλάψει όλη την υπόλοιπη πόλη.
Ενώ η ταινία από τεχνικής άποψης δεν παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο ή καινούργιο, ομολογώ πως η σκηνές οι οποίες ο κάθε άσχετος εξομολογείται τα πιο κρυφά και βρόμικα μυστικά του, είναι αρκετά διασκεδαστικές. Το όλο θέμα της ταινίας είναι ντυμένο "κήπος της Εδέμ" με μικρούς συμβολισμούς αριστερά και δεξιά από την αρχή ως το τέλος ενώ η φωτογραφία της ταινίας είναι μάλλον ότι πιο προσεγμένο μπορεί να παρατηρήσει κανείς με πανέμορφα πλάνα μέσα στο δάσος και μερικές όμορφα στημένες σκηνές μεταξύ των πρωταγωνιστών.
Γενικά υπάρχουν αρκετές στιγμές της ταινίας διασκεδαστικές και όμορφες, αλλά και κάποιες που πολλοί θα βρουν περιττές. Όσο για τον Daniel Radcliffe, νομίζω ότι πολύ θα εκτιμήσουν την προσπάθεια και τους πρωτότυπους ρόλους που επιλέγει τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως το παιδικό, γλυκό και γαλανομάτικο πρόσωπο του αποτελούν τον ιδανικό πρωταγωνιστή σε αυτόν τον ρόλο.

Όπως και να χει το Horns είναι ένα καλοδεχούμενο μεταφυσικό θρίλερ-παραμύθι που μας κερδίζει μόνο με την περιέργεια που κουβαλάει. Οι Horror fans θα το ευχαριστηθούν.








Βαθμολογία : 7/10
Σκηνοθεσία : Alexandre Aja
Παίζουν : Daniel Radcliffe, Juno Temple, Max Minghella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου