Pages

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Cheap Thrills

Το Cheap Thrills θυμίζει τόσο έντονα την γνωστή σειρά  Twilight Zone που ο δημιουργός της,  Rod Sterling θα την είχε λατρέψει εάν ζούσε σήμερα. Ο σκηνοθέτης E.L. Katz δημιουργεί ένα σκοτεινό θρίλερ-κωμωδία, βάζει τον πρωταγωνιστή να χειρίζεται ακραίες καταστάσεις και αναγκάζει τον θεατή να αναρωτηθεί πως θα ενεργούσε εάν ήταν αυτός στην θέση του. Είναι ένα έξυπνο, διασκεδαστικό και λιγάκι "άρρωστο" φιλμ που ήδη έχει αποκτήσει ένα μεγάλο φανατικό κοινό που αποτελείται από λάτρεις των καλτ ταινιών.



Από την μια μέρα στην άλλη, ο πετυχημένος Craig έχει πάρει την κάτω βόλτα. Έχει μόλις χάσει την δουλειά του, των απειλούν με έξωση και δεν ξέρει πως θα συντηρήσει την γυναικά του και την μικρή του κόρη. Μια νύχτα, συναντάει σε ένα μπαρ έναν παλιό φίλο από το σχολείο, τον Vince. Σε αντίθεση με τον Craig ο οποίος τα τελευταία πέντε χρονιά είχε μια καλή δουλειά και ζούσε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, ο Vince φαίνεται να έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Δεν βρήκε δουλειά, μπήκε στην φυλακή μερικές φόρες για μικροκλοπές και γενικά δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει τίποτα και κανένας.

Στο μπαρ όμως βρίσκεται και ακόμα ένας τύπος, ο Colin. Ο Colin με αφορμή τα γενέθλια της όμορφης συνοδού του καλεί τους δυο φίλους για ένα πότο και τους δείχνει αμέσως πως έχει όρεξη για μεγάλη χρηματική σπατάλη. Προσφέρει στον Craig και τον Vince 50$ σε όποιον πιει πρώτος το ποτό του, 200$ σε οποίον χαστουκίσει πρώτο η σερβιτόρα και 500$ σε οποίον χτυπήσει πρώτος στο πρόσωπο τον πορτιέρη του μπαρ. Το "πάρτι" αυτό θα συνεχιστεί στο σπίτι του Colin και φυσικά οι δυο φίλοι που έχουν ανάγκη τόσο πολύ τα λεφτά θα τον ακολουθήσουν με περισσή χαρά. Εκεί όμως ο Colin έχει σκοπό να πάει το παιχνίδι αυτό ένα βήμα παραπέρα...
Ένα από τα στοιχεία "κλειδιά" στην ταινία είναι φυσικά η διαφορετικότητα των δυο φίλων. Οι δυο τους χρειάζονται τα λεφτά για διαφορετικούς λόγους και δεν διστάζουν να προβούν σε ακραίες ενέργειες για να τα αποκτήσουν. Από την μια ο Vince ο οποίος δεν δίνει δεκάρα για τον Craig και από την άλλη ο Craig που νιώθει πως με βάση αυτά που κατάφερε στην ζωή του ως τώρα δικαιούται τα χρήματα περισσότερο από τον Vince. Μέσα στην ταινία δεν δημιουργείται συχνά μόνο τα ερώτημα "θα το έκανες εσύ;", αλλά κυρίως το "θα το έκανες εσύ προτού κάποιος άλλος σου στερήσει την ευκαιρία να το κάνεις;"
Γενικά το Cheap Thrills περνάει αρκετά μηνύματα με τα πιο βασικά από αυτά να μιλούν για την ανθρωπινή αξιοπρέπεια και το μέχρι που είναι ικανός να φτάσει κάποιος για αυτά που θέλει, άλλα και σε τι μπορεί να μεταμορφώσει το χρήμα έναν άνθρωπο. Θα έλεγα ότι μου θύμισε λίγο το 120 Days of Sodom στην πιο ελαφριά και κωμική εκδοχή του.

Σχετικά μικρής διάρκειας, διασκεδαστικό και με ωραία δοσμένα μηνύματα, το Cheap Thrills είναι ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη της περσινής κινηματογραφικής χρονιάς.








Θαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσία : E.L. Katz
Παίζουν : Pat Healy, Ethan Embry, Sara Paxton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου