Pages

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

The Grand Budapest Hotel


Μια ταινία του Wes Anderson δημιουργεί την εντύπωση ότι όλοι οι υπόλοιποι σκηνοθέτες στον κόσμο λερώνουν υπερβολικά τα χέρια τους όταν κάνουν την δουλειά τους, ενώ αυτός φοράει χειρουργικά γάντια.





Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες του ιδιοκτήτη του Grand Budapest Hotel, κυρίου Γκούσταβ και του νεαρού μαθητευόμενου θυρωρού του με το όνομα Ζιρό Μουσταφά, οι οποίοι κατά την διάρκεια της ιστορίας γίνονται έμπιστοι φίλοι.Το σενάριο επικεντρώνεται στην κλοπή ενός πανάκριβου, αναγεννησιακού πίνακα και την διαμάχη πολλών συγγενών για μια τεράστια οικογενειακή περιουσία. Περιπέτεια,κωμωδία και δράμα κινούνται παράλληλα με γρήγορο ρυθμό και δεν σε αφήνουν να βαρεθείς ακόμα και αν ξεκινήσεις την ταινία ενώ ήδη βαριέσαι.

Όπως και στις "προηγούμενες" ταινίες του, ο σκηνοθέτης αφήνει το πολύ αναγνωρίσιμο πλέον σε κοινό και κριτικούς στίγμα του με τα συνεχόμενα, τέλεια καδραρισμένα πλανα του και τα πολύχρωμα, υπερφορτωμένα σκηνικά που χρησιμοποίησε και σε ταινίες όπως το Moonrise Kingdome και το The Royal Tenenbaums.

 


Έχοντας ένα τεράστιο καστ από γνωστά ονόματα στην τσέπη του,ο Wes Anderson μας δίνει μια πολύ πρωτότυπη ιστορία, η οποία κινούμενη σε διαφορετικές εποχές διαγράφει τη μοίρα των δυο βασικών χαρακτήρων. Πρόκειται μάλλον για την καλύτερη και πιο έξυπνη ταινία του μέχρι σήμερα. Θα ΄λεγε κανείς πως ο Anderson κατάφερε να τελειοποιήσει την ίδια του την τεχνική...


Σκηνοθεσία : Wes Anderson
Παίζουν : Ralph Fiennes,Murray Abraham,Adrien Brody,Willem Dafoe,Jeff Goldblum,Harvey Keitel,Jude Law,Bill Murray,Edward Norton,Jason Schwartzman,Tida Swinton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου