Pages

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Annihilation

Ο Alex Garland ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας στις αρχές του 2000 και γρήγορα έγινε γνωστός μέσα από τα σενάρια του στις ταινίες του Danny Boyle (THE BEACH, 28 DAYS LATER, SUNSHINE). Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έγινε το 2014 με το φανταστικό EX MACHINA και όπως είναι λογικό, μετά από μια τέτοια διαδρομή πολλοί από εμάς περιμέναμε με αγωνία την επόμενη του δουλειά. Το ANNIHILATION είναι μια δυνατή ταινία επιστημονικής φαντασίας που συνεχίζει το σερί των επιτυχιών για τον σκηνοθέτη.




Η Natalie Portman πρωταγωνιστεί στην ιστορία ως μια βιολόγος και πρώην στρατιωτικός με το όνομα Lena. Η Lena θα αποφασίσει να πάρει μέρος σε μια αποστολή για να ανακαλύψει τι απέγινε ο άντρας της (Oscar Issac) ο οποίος για έναν ολόκληρο χρόνο είχε χαθεί μέσα σε μια παράξενη περιοχή-βάλτο και πλέον βρίσκεται σε κώμα. Η περιοχή αυτή έχει χτυπηθεί από έναν μετεωρίτη και έχει δημιουργήσει ένα τοίχος μεταξύ του έξω κόσμου και του κόσμου μέσα στο δάσος.


Στην διάρκεια της αποστολής τους οι πέντε επιστήμονες θα ανακαλύψουν έναν μεταλλαγμένο κόσμο στον οποίο τα ζώα και η φύση έρχονται αντιμέτωπα με τους γνωστούς κανόνες της επιστήμης και της εξέλιξης.


Για αρχή να πω πως ο Garland χρησιμοποιεί άψογα το κάθε λεπτό της ταινίας για να χτίσει την ένταση αλλά και να ξεδιπλώσει παράλληλα και το μυστήριο που κρύβεται πίσω απ'όλα. Μετά το τέλος της ταινίας νιώθεις σίγουρος ότι αυτό που είδες ήταν απόλυτα ολοκληρωμένο και πως σου δόθηκαν ακριβώς όσα στοιχεία έπρεπε.

Η ταινία ξοδεύει σοφά τον περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη των βασικών της χαρακτήρων με βασικό φυσικά αυτόν της Portman αλλά και της υπόλοιπης ομάδας με τις Gina Rodriguez, Tessa Thompson, Tuva Novotny και την Jennifer Jason Leigh στον ρόλο της σκληρής αρχηγού της ομάδας.

Στα μάτια μου το ANNIHILATION αποτελεί ένα Sci-fi παλιάς κοπής. Όμορφα χρώματα, δυνατό soundtrack, έξυπνες ιδέες και μια μικρή δόση τρόμου. Ότι πρέπει για τους λάτρεις του είδους δηλαδή.

Ο Garland έχει πλέον αφήσει το στίγμα του στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και το μέλλον του μοιάζει λαμπρό.
Μιας και πρόκειται για μια ταινία η οποία προβλήθηκε κατευθείαν σε stream είναι πολύ πιθανό να έχει ξεφύγει από πολλούς. Και δεν πρέπει.





Σκηνοθεσία : Alex Garland
Σενάριο : Alex Garland, Jeff VanderMeer
Παίζουν : Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου