Pages

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Big Eyes

Πάντα πίστευα ότι κανένας δεν χάνει τον χρόνο του με μια ταινία του Tim Burton.
Αν και οι δύο τελευταίες του ταινίες με άφησαν τελείως αδιάφορο (Alice in Wonderland και Dark Shadows) η καινούργια του δουλειά νομίζω ότι είναι ένα καλό και σταθερό βήμα προς τα μπροστά.



Αυτήν την φορά ο Tim Burton ασχολείται με μια σκοτεινή αληθινή ιστορία που όμως ντύνει με έντονα και όμορφα χρώματα και με ένα πολύ όμορφο soundtrack.Αυτή η αντίθεση κυριαρχεί σε όλη την ταινία...

Το Big Eyes διηγείται την ιστορία της ζωγράφου Μάργκαρετ Κιν η οποία έγινε διάσημη με τους πίνακες που αναπαριστούσαν  παιδιά με μεγάλα λυπημένα μάτια και κατάφεραν να γίνουν πασίγνωστοι την δεκαετία του 60' και του 70'.Πολύ καλός στις δημόσιες σχέσης ο σύζυγος της Γουόλτερ ανέλαβε την προώθηση των έργων βάζοντας το όνομα του και επάνω στους πίνακες με αποτέλεσμα να τους πουλάει σαν δικούς του.Ένα μυστικό που κρατούσε με την γυναικα του για πολλά χρονια μέχρι που η σχέση τους έφτασε στα άκρα και η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια ως ένα τεράστιο σκάνδαλο της εποχής.
Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι πολύ καλο με την Amy Adams και τον Christoph Waltz στον ρολο της Μάργκαρετ και Γουόλτερ Κιν οι οποίοι ταιριάζουν τόσο μεταξύ τους αλλα και με τους ρόλους τους που φαίνεται να έχουν μελετήσει καλά.

Ο Τim Βurton μας δίνει μια ταινία η οποια βλέπεται πολύ ευχάριστα χωρίς να δημιουργεί βαρεμάρα στον θεατή αλλα και χωρίς να δίνει κάτι ιδιαιτερα καινούργιο.Αν είσαι οπαδός των προηγουμενων ταινιών του δεν θα
απογοητευτείς σίγουρα...

Σκηνοθεσία : Tim Burton 
Παιζουν : Amy Adams, Christoph Waltz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου