Pages

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Boyhood

Πριν από περίπου 13 χρόνια ο σκηνοθέτης Richard Linklater στην προσπάθεια του να πρωτοτυπήσει έκανε το εξής : κινούμενος γύρω από ένα πολύ γενικό σενάριο μια φορά τον χρόνο μάζευε όλο το συνεργείο τις ταινίας και έκανε γυρίσματα για δύο εβδομάδες. Αυτό συνεχίστηκε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια !







Η ιστορία ακολουθεί την ζωή του μικρού Μέισον τον οποίο και βλέπουμε να μεγαλώνει μπροστά στα μάτια μας κυριολεκτικά κατά την διάρκεια τις ταινίας από έξι ετών ως και το τέλος τις ενηλικίωσης του στα δεκαοκτώ. Φυσικά ακολουθούμε και την ζωή της αδερφής του και των δυο χωρισμένων του γονιών εξίσου αλλά πάντα μέσα από τα μάτια του μικρού παιδιού.

Ένα πολύ απλό στόρι ενός παιδιού που το βλέπεις να μεγαλώνει και να περνάει όλες εκείνες τις περίεργες φάσεις της ζωής που περάσαμε και οι περισσότεροι. Μια μητέρα που προσπαθεί μόνη της να μεγαλώσει τα παιδιά της και οι σημαντικές αποφάσεις που καλείται να πάρει και ένας ανεξάρτητος, ρέμπελος πατέρας που βλέπει τα παιδιά του κάθε σαββατοκύριακο και προσπαθεί να χτίσει μια φυσιολογική σχέση μεταξύ τους. Τόσο απλή ιστορία που κάνει όμως την ταινία πολύ ελαφριά παρά την μεγάλη διάρκεια της δίνοντας την ευκαιρία στον κάθε έναν μας να σκεφτεί διαφορετικά μέσα από τα γεγονότα.




Απλοί και καθημερινοί διάλογοι που τον μόνο σκοπό που εξυπηρετούν είναι να χτίσουν τους χαρακτήρες και να κάνουν τον θεατή να ταυτιστεί με αυτούς. Με φανταστικές ερμηνείες των Patricia Arquette και Ethan Hawke στον ρόλο των γωνιών και τον μικρό Ellar Coltrane που υποδύεται κυριολεκτικά τον ρόλο της ζωή του (μιας και όλη του η ζωή είναι αυτός ο ρόλος) το boyhood είναι κάτι παραπάνω από ακόμα ένα απλό δράμα.

Σκηνοθεσία : Richard Linklater
Παίζουν : Ethan Hawke, Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Lorelei Linklater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου