Pages

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

The Overnight

Ο λόγος που έκανα καιρό να αναφερθώ σε μια κωμική ταινία είναι γιατί μέσα στο 2015 δεν μπόρεσα να βρω μια που να πρωτοτυπήσει και να ξεχωρίσει με κάποιον τρόπο. Δυστυχώς οι καλές κωμωδίες είναι λίγες κάθε χρόνο πλέον (για μένα τουλάχιστον). Το "The Overnight" είναι η δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Patrick Brice και παρόλο που έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικούς μήνες είχα την χαρά να το παρακολουθήσω πρόσφατα και να διασκεδάσω με την ψυχή μου.
 



Η ιστορία της ταινίας ξεκινάει με την Emily (Taylor Schilling) και τον Alex (Adam Scott). Παρέα με τον μικρό τους γιο μόλις μετακόμισαν στην πόλη του Λος Άντζελες και προσπαθούν να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην νιώθουν σαν ξένοι στην καινούργια τους γειτονιά. Σε μια επίσκεψη τους στο πάρκο θα γνωρίσουν τον περίεργο αλλά καλοσυνάτο και γοητευτικό Kurt (Jason Schwartzman) ο οποίος θα τους καλέσει με την γυναίκα του Charlotte (Judith Godreche) στην έπαυλη τους το ίδιο βράδυ σε ένα δείπνο καλωσορίσματος με σκοπό να περάσουν τα παιδιά τους λίγη ώρα παιχνιδιού αλλά και να γνωριστούν οι ίδιοι καλύτερα.


Τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται περίεργα όταν τα παιδιά θα πέσουν για ύπνο και η ώρα για "μεγάλους" θα ξεκινήσει. Από εκεί και μετά ένα ταλαντούχο καστ τεσσάρων ηθοποιών θα αναλάβει την διασκέδαση του θεατή για την υπόλοιπη μια ώρα. Ο Alex και η Emily, ένα κάπως συμβατικό και παραδοσιακό ζευγάρι θα περάσουν το βράδυ τους με δυο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους και θα ζήσουν αρκετές συγκεντρωμένες καινούργιες εμπειρίες, οι περισσότερες κυρίως γύρο από το σεξ.


Γενικά ο όρος και η κατηγορία "Σεξοκωμωδία" πιστεύω πως είναι κάτι που η βιομηχανία του κινηματογράφου έχει καταστρέψει εδώ και καιρό, γυρίζοντας ασταμάτητα ταινίες με εφήβους που προσπαθούν να ανακαλύψουν το σεξ και να καταλάβουν τι συμβαίνει στην ζωή τους. Ευτυχώς όμως αυτή η ταινία έρχεται να δικαιώσει το είδος. Πέρα από το ότι εδώ έχουμε να κάνουμε επιτέλους με ενήλικες, το "The Overnight" είναι μια καλογυρισμένη και καλογραμμένη κωμωδία που δεν σε αφήνει να μαντέψεις με κάποιον τρόπο τι θα ακολουθήσει. Ποιος τελικά προσπαθεί να σαγηνέψει ποιον και πως θα καταλήξει τελικά αυτή η βραδιά;

Ίσως η επιτυχία να βρίσκεται στην ρεαλιστικότητα των χαρακτήρων και της ιστορίας που δεν σε αφήνουν να φανταστείς παραπέρα.  Τα όλα σκηνικά που ακολουθούν σε κάνουν να νιώθεις πως ίσως (λέμε τώρα) να μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στον καθένα. Όμορφα χρώματα και μια ατμοσφαιρική όψη της πόλης την νύχτα προσθέτουν έναν δραματικό τόνο σε όλη αυτήν την τρέλα και η μίξη φαίνεται πως δένει άψογα. Ο σκηνοθέτης φαίνεται να ξέρει τι κάνει και τι μηνύματα θέλει να περάσει και το κάνει σωστά.

Το "The Overnight" αποτελεί μια μικρή και ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή. Ένα μικρο "διαμάντι" που τολμάει να ασχοληθεί με πράγματα που δεν επιτρέπονται σε καμιά μέινστριμ ταινία του είδους να ασχοληθεί. Πολύ ευχάριστο φιλμ που θα παρακολουθούσα άνετα και δεύτερη φορά με την ανάλογη παρέα.





Βαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσία : Patrick Brice
Παίζουν : Adam Scott, Taylor Schilling, Jason Schwartzman, Judith Godreche

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου