Pages

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Little Boy

Το Little Boy, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι μια ταινία μικρή αλλά με μεγάλη καρδιά. Δεν έχει μεταξύ των ηθοποιών της γνωστά ονόματα όπως επίσης δεν έχει και μια παραγωγή πολλών εκατομμυρίων να την στηρίζει. Παρ' όλα αυτά αποτελεί μια από τις πιο γλυκές και παραμυθένιες ταινίες της φετινής χρονιάς. Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας και της πίστης του κάθε μέλους της ξεχωριστά.






Η ιστορία αυτή εκτυλίσσεται σε μια φανταστική, παραθαλάσσια και μικρή πόλη της Καλιφόρνια ενώ ο πρωταγωνιστής αυτής είναι ο μικρότερος γιος της οικογενείας Busbee που ακούει στο όνομα Pepper. Ζει με τον πατέρα του και την μητέρα του James και Emma αλλά και με τον μεγαλύτερο αδερφό του London. Δυστυχώς ο Pepper είχε την ατυχία να μην αναπτυχθεί σωστά και να μείνει πιο κοντός από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, με αποτέλεσμα να τον κοροϊδεύουν όλοι στην πόλη βγάζοντας του το παρατσούκλι "Little Boy". Το αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης θα είναι ο πατέρας του James να αποτελεί τον μοναδικό φίλο στην ζωή του.
Τραγικά όμως μια μέρα και αφού ο μεγαλύτερος αδερφός του θα απορριφθεί από τον στρατό λόγο πλατυποδίας, ο πατέρας της οικογένειας θα χρειαστεί να αποτελέσει το αντιπροσωπευτικό μέλος στον πόλεμο κατά της Ιαπωνίας.
Μετά από λίγο καιρό η οικογένεια θα λάβει τα νέα πως ο πατέρας τους βρίσκεται αιχμάλωτος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και πως η τύχη του αγνοείται. Ακούγοντας και τις υπόλοιπες οικογένειες να κάνουν το ίδιο, ο Pepper αποφασίζει να δουλέψει το κομμάτι της πίστης του με σκοπό να την κάνει τόσο δυνατή ώστε να φέρει τον πατέρα του πίσω στο σπίτι. Έτσι με την βοήθεια του τοπικού ιερέα προμηθεύεται μια λίστα με πράγματα που θα έλεγε κανείς πως σκοπό έχουν να τον κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Στην λίστα αυτών των πραγμάτων, ο ιερέας έχει προσθέσει και το πιο δύσκολο από όλα που είναι να γίνει ο Pepper φίλος με τον μοναδικό Ιάπωνα και κάτοικο της περιοχής, κύριο Hashimoto. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται σε έχθρα με τον Hashimoto λόγο της εθνίκοτητας του του του πολέμου που εκτυλίσσεται, ενώ ο αδερφός του ο London φαίνεται να είναι αυτός με το μεγαλύτερο μίσος για τον μεσήλικα κύριο.
Η ταινία ακολουθεί τον δρόμο που έχει επιλέξει ο "Litte Boy" Pepper για να φέρει τον πάτερα του πίσω στο σπίτι και τις πράξεις του που θα επηρεάσουν ολόκληρη την πόλη.

Υπάρχουν πολλά για να θαυμάσει κανείς  σε αυτήν την ταινία. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Alejandro Monteverde δεν διστάζει να πάρει τον χρόνο του για να δείξει σωστά τους χαρακτήρες της ταινίας χωρίς αυτή να "βαραίνει" ούτε λεπτό. Το αντίθετο μάλιστα. Μέσα από φανταστικές σκηνές και παραμυθένια τοπία χτίζει μια καθηλωτική και όμορφη ατμόσφαιρα ενώ παράλληλα κρατάει και αμείωτο το ενδιαφέρον. Το πανέμορφο παιδάκι και ταλαντούχος ηθοποιός Jakov Salvati δένει τέλεια και σε κάνει να νιώθεις πως στον ρόλο αυτόν είναι πολύ ταιριαστός και καλός για να είναι αληθινός.

Πολλοί μπορεί να "κολλήσουν" στο κομμάτι της θρησκείας αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως πρόκειται για ένα παραμύθι με μηνύματα και ιδανικά πέρα από αυτά της θρησκείας και το που πιστεύει ο καθένας από μας.
Το Little Boy είναι μιας οικογενειακή ταινία. Ίσως να είναι και από τις καλύτερες οικογενειακές ταινίες τις τελευταίας χρονιάς. Δεν τυχαίνει να βλέπω πολλές οικογενειακές ταινίες αλλά πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες που έχει λανσάρει το Hollywood εδώ καιρό.





Βαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσία : Alejandro Monteverde
Παίζουν : Jakob Salvati, Emily Watson, David Henrie, Kevin James

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου