Pages

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Danny Collins

Το Danny Collins είναι η ιστορία ενός μεγάλου σε ηλικία αστέρα της ποπ μουσικής ο οποίος ανακαλύπτει το νόημα της ζωής. Είναι απο τις λίγες φορές που άκουσα πως η ιστορία μιας ταινίας είναι επηρεασμένη από πραγματικά γεγονότα και με έκανε να χαρώ ιδιαίτερα. Ο Al Pacino στον ρόλο του ροκ σταρ αλλά Neil Diamond μας δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες του και μια από τις πιο αισιόδοξες ταινίες που έχω δει εδώ και καιρό.






Ο Danny είναι ένας ποπ σταρ που έχει ζήσει την χλιδάτη ζωή των διασήμων στο έπακρο. Έχουν περάσει αμέτρητες γυναίκες από την αγκαλιά του, τα ναρκωτικά δεν έπαψαν ποτέ να έχουν το δικό τους κομμάτι στην ζωή του ενώ τα πολυτελή αυτοκίνητα και οι βίλες ήταν αυτονόητα. Το πρόβλημα του είναι πως μετά από τόσα χρόνια ακόμα συνεχίζει να ζει με αυτόν τον τρόπο και αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνει πλέον πως δεν είναι αρκετό.
Ένα γραμμα που θα του δώσει ο μάνατζερ του σαν γενέθλιο δώρο είναι αυτό που θα ταρακουνήσει και θα αλλάξει την ζωή του Danny για πάντα. Είναι ένα γραμμα από το είδωλο του, τον John Lennon. Το 1971 και μετά από πολλά γράμματα σε αυτόν πρώτου γίνει διάσημος, ο Danny ζήτησε από τον Lennon να ακούσει μερικά από τα τραγούδια που ετοίμαζε τότε με σκοπό να τα κυκλοφορήσει κάποτε. Ο Lennon απάντησε, αλλά το γραμμα χάθηκε κάπου μέσα στα ταχυδρομεία και έτσι ο Danny δεν το πήρε ποτέ. Μετά από διάφορες δημοπρασίες και αφού πέρασε από πολλά χέρια συλλεκτών ο Danny θα διαβάσει επιτέλους το γραμμα του John Lennon στο ο οποίο ο διάσημος μουσικός τον προσκαλεί σε μια συνάντηση προκειμένου να τον βοηθήσει με την μουσική του καριέρα και τον συμβουλεύει να μείνει πιστός στον εαυτό του και στα όνειρα του.
Η συνάντηση αυτή δεν έγινε φυσικά ποτέ αλλά αυτό το γραμμα θα είναι το κίνητρο του Danny Collins να χτίσει μια καινούργια ζωή όπως αυτός την είχε ονειρευτεί στα νιάτα του και να αφήσει τα πάντα πίσω του. Ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να κάνει για να πετύχει την ψυχική του εξιλέωση είναι και να ανακαλύψει τον γιο που έχει από έναν από τους γάμους του και να επανενωθεί μαζί του.
Η αισιοδοξία στο πρόσωπο του Al Pacino και ο τρόπος με τον οποίο υποδύεται τον σταρ αναγκάζει τον θεατή να ταυτιστεί απόλυτα με τον χαρακτήρα του Danny. θα γελάσετε με τις χαρές του και θα λυπηθείτε με τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος.
Τα τραγούδια του john Lennon ντύνουν εκπληκτικά την ταινία και δίνουν τον απαραίτητο τόνο και ύφος που θέλει να περάσει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Dan Fogelman.
To Danny Collins αποτελεί μια πανδαισία εντόνων συναισθημάτων και παραδίδει μαθήματα ζωής με πολύ όμορφο τρόπο. Ο Al Pacino σε έναν από τους καλύτερους του ρόλους εδώ και αρκετά χρόνια μας καλεί να θυμηθούμε τις μικρές χαρές της ζωής και τα διαμάντια που μας περιτριγυρίζουν καθημερινά αλλά δεν μπορούμε να τα δούμε.
Must see ταινία για όλες τις ηλικίες, όλα τα γούστα και όλες τις ώρες...






Βαθμολογία : 8.5/10
Σκηνοθεσία : Dan Fogelman
Παίζουν : Al Pacino, Annette Bening, Jennifer Garner, Christopher Plummer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου