Pages

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Top Five

Τον τελευταίο καιρό διανύουμε μια περίοδο όπου πετυχημένοι stand up κωμικοί απ όλο τον κόσμο προσπαθούν να μεταφέρουν τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο ένα κομμάτι του εαυτού τους και να γίνουν ευρέως γνωστοί και έξω από τον κύκλο των διασκεδαστών-κωμικών που δίνουν παραστάσεις σε μπαρ και σε θέατρα. Μετά από αρκετά χρόνια στον χώρο τόσο της τηλεόρασης αλλά και του κινηματογράφου, ο Chris Rock καταφέρνει να αφήσει αυτή την φορά για τα καλά το σημάδι του με μια διασκεδαστική κωμωδία μόνο για ενήλικες την οποία γράφει και σκηνοθετεί ο ίδιος.



Στο Top Five ο Chris Rock υποδύεται έναν πετυχημένο κωμικό και σταρ του κινηματογράφου, τον Andre Allen. Ο Andre έγινε γνωστός μέσα από μια κωμική σειρά ταινιών στην οποία υποδύεται έναν τύπο με στολή αρκούδου. Εναν κινηματογραφικό χαρακτήρα που ο ηθοποιός τυχαίνει να απεχθάνεται. Στην προσπάθεια του να απαλλαγεί από τα προβλήματα αλκοολισμού του, συνειδητοποιεί πως δεν θεωρεί τον εαυτό του καλό κωμικό και επιχειρεί μια στροφή στην καριέρα του σκηνοθετώντας μια ιστορική ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί και έχει σαν θέμα την επανάσταση των σκλάβων της Ταϊτής. Η ταινία φυσικά αποδεικνύεται μεγάλο φιάσκο, κάτι που ο Andre αντιλαμβάνεται κατευθείαν από τις κακές κρητικές και τα σχόλια του κοινού.

Η ζωή του θα αλλάξει την ήμερα πριν από τον γάμο του, την οποία ο Andre θα πρέπει να περάσει στους "δρόμους" για χάρη της προώθησης της νέας του ταινίας. Εκείνη την ήμερα θα τον προσεγγίσει  μια δημοσιογράφος της γνωστής εφημερίδας New York Times, η Chelsea Brown. Η Chelsea στην προσπάθεια της να σκιαγραφήσει το προφίλ του ηθοποιού θα του ζητήσει να περάσει την ήμερα μαζί του έτσι ώστε να τον παρατηρήσει, να τον γνωρίσει και να μπορέσει να γράψει ένα αντικειμενικό και καλό αφιέρωμα για αυτόν. Στην μεταξύ τους γνωριμία και μέσα από τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, ο Andre θα ανατρέξει στον παρελθόν του, θα ξαναβρεί τον εαυτό του, το φρέσκο χιούμορ του και τις λύσεις σε όλα του τα προβλήματα.


Για όσους γνωρίζουν την πολύ πετυχημένη ταινία του Woody Allen, Stardust Memories, το Top Five είναι μια αναδιατύπωση αυτής ακριβώς της ιστορίας, αυτήν την φορά όμως με μεγάλες δόσεις πικάντικης κωμωδίας.
Στην ταινία παρελαύνουν επίσης πολλοί διάσημοι κωμικοί σε μικρούς ρόλους όπως ο Kevin Hart, ο Adam Sandler, ο Jerry Seinfeld και πολλοί άλλοι. Επίσης οι φαν θα εντοπίσουν και μικρούς φόρους τιμής σε κωμικούς όπως ο Endi Murphy και ο Louie C.K. από τους οποίους φαίνεται να εμπνεύστηκε έντονα ο Chris Rock για την ταινία.
Εκτός από ότι το Top Five είναι μια πολύ φιλοσοφημένη κωμωδία, σου προσφέρει επίσης φρέσκους και έξυπνους  διαλόγους, όπως και μια πολύ ιδιαίτερη ανάπτυξη των δυο βασικών χαρακτήρων. Στην ταινία υπάρχουν αρκετές αστείες σκηνές, με κάνα δυο να σε κάνουν να αγνοείς ότι τα γέλια σου ακούγονται πιο δυνατά από όλους μέσα στην αίθουσα του κινηματογράφου. 
Το Top Five είναι φρέσκο, ωμό και σίγουρα μια από τις πιο ευχάριστες κωμωδίες την χρονιά που μας πέρασε.







Βαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσία : Chris Rock
Παίζουν : Chris Rock, Rosario Dawson,Gabrielle Union

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου