Pages

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Chef

Λάτρεις του φαγητού, ετοιμαστείτε να γλείψετε τα δάκτυλα σας. Ο πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Jon Favreau δημιουργεί μια ευχάριστη κωμωδία οπού το φαγητό, η αγάπη και η φιλία έχουν την τιμητική τους. Πολύχρωμες εικόνες εξωτικών φαγητών και τοπίων κατακλύζουν κυριολεκτικά την ταινία. Μια ταινία όπου οι όμορφες παρουσίες όπως η Scarlett Johansson και η Sofia Vergara δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε εμφάνιση ένα σάντουιτς σε στιλ Τέξας, η ένα πιάτο από κουβανέζικα τάκος.



Ο carl είναι ένας αναγνωρισμένος chef και εργάζεται σε ένα από τα πιο φανταχτερά εστιατόρια του Los Angeles. Ένα εστιατόριο οπού το συντηρητικό αφεντικό του θα τον αναγκάσει να περιορίσει την δημιουργικότητα και τις ιδέες του για καινούργια πιάτα στο μενού και θα του επιβάλει να μαγειρεύει αυτά που τον έκαναν γνωστό chef και που το εστιατόριο δουλεύει εδώ και καιρό.
Όταν ο Carl θα αναγκαστεί να σερβίρει στον πιο διάσημο κριτικό εστιατορίων το ίδιο μενού που του σέρβιρε και την τελευταία φορά που πέρασε από το μαγαζί, η κριτική που θα λάβει θα είναι κακή, σκληρή και θα πληγώσει τόσο την επαγγελματική του θέση, όσο και τον ψυχολογικό του κόσμο.

Μετά το "χτύπημα" που δέχεται ο Carl θα παρατήσει την δουλειά του και με την βοήθεια της εύπορης και πρώην  γυναίκας του θα αποφασίσει να ταξιδέψει στο Miami για μια καινούργια επαγγελματική αρχή αλλά και για να περάσει λίγες ημέρες παρέα με τον γιο του. Εκεί, θα αποφασίσει να ρίξει τον εγωισμό του και από αρχιμάγειρας ακριβών εστιατορίων, θα προμηθευτεί ένα παλιό φορτηγό-καντίνα και θα ξεκινήσει μια νέα επιχείριση. Γκουρμέ καντίνα on the road θα έλεγε κανείς. 
Παρέα με τον γιο του και τον φίλο και συνεργάτη του Martin απο το εστιατόριο που εργαζόταν μαζί, θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν την Αμερική, να βρούνε όλα όσα τους έλειπαν από την ζωή αλλά και να φτιάξουν από την αρχή μια δική τους επιχείρηση όπως αυτοί την ονειρεύτηκαν.
Η ταινία έχει μια απλή και προβλέψιμη ιστορία, ωστόσο δεν είναι αυτό το ζητούμενο στο Chef. Μέσα από τα όμορφα χρώματα και τα ταξιδιάρικα τοπία στην διαδρομή από την ανατολή ως την δύση, ο δημιουργός Jon Favreau επικαλείται με όμορφο τρόπο το συναίσθημα και τις μεγάλες χαρές μέσα απο τα μικρά και καθημερινά πράγματα. 

Με μικρούς guest ρόλους από ηθοποιούς όπως ο Robert Downey Jr., η Scarlett Johansson και ο Dustin Hoffman να στολίζουν την παραγωγή, το Chef είναι μια καλογυρισμένη κωμωδία-δράμα για όλα τα γούστα και όλες τις διαθέσεις.




Βαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσια : Jon Favreau
Παιζουν : Jon Favreau, Oliver Plat, Dustin Hoffman, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου