Pages

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

The Imitation Game

 Ήταν από εκείνες τις ταινίες που έβλεπα καιρό τώρα στα προσεχώς τρέιλερ και για κάποιο λόγο δεν μου γέμιζε το μάτι.Χωρίς να ξέρω περί τίνος πρόκειται άρχισα να διαβάζω όλο και πιο καλά σχόλια με αποτέλεσμα να καταλήξω στον κινηματογράφο με την παρέα να την δω.

Το όνομα Άλαν Τούρινγκ μου ήτανε γνωστό χωρίς να έχω όμως ποτέ ενδιαφερθεί η συγκρατήσει πληροφορίες για την δουλειά και τα επιτεύγματα του...




Η ταινία The Imitation Game είναι ένα ιστορικό δράμα την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και το πορτραίτο της ζωής του καθηγητή και ευφύη μαθηματικού 'Αλαν Τούρινγκ (Benedict Cumberbatch).
Σε αρκετά νεαρή ηλικία ο 'Αλαν Τούρινγκ κατέληξε να ηγείται μιας ομάδας κορυφαίων αποκρυπτογράφων και να ανακαλύψει τον πρώτο υπολογιστή (και πρόγονο των σημερινών υπολογιστών) ο οποιος κατάφερε να "σπάσει" το σύστημα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για να επικοινωνούν και θεωρούνταν ως τότε ανίκητο.Γνωστό ως Enigma.


Σύμφωνα με τα στοιχεια που μας δίνει η ταινία,οι ιστορικοί εκτιμούν ότι ο 'Αλαν Τούρινγκ βοηθησε να συντομεύσει ο πόλεμος έως και δυο χρονια με την ανακάλυψη του.Η ταινία παρουσιάζει αποσπάσματα από διαφορετικές στιγμές τις ζωής του 'Αλαν Τούρινγκ από το σχολειό μέχρι και την κατάληξη του μετά των πόλεμο οπου και τον καταδίκασαν λογο ομοφυλοφιλισμού.
Όμορφη σκηνοθεσία,ωραιότατη απόδοση της εποχής και ερμηνείες που ξεκινάν από καλές ως πολύ καλές.

Ο Benedict Cumpberbatch είναι απολαυστικότατος στον ρολο του αντικοινωνικού και αινιγματικού ομοφυλόφιλου και δικαίως  σκαρφαλώνει όλο και πιο ψηλά στην πυραμίδα των πιο καλών σύγχρονων ηθοποιών.


Σκηνοθεσία : Morten Tyldum
Παίζουν : Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου