Pages

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Lion

Το "Lion", ανήκει στις συγκινητικές, αληθινές ιστορίες που μεταφέρονται στον κινηματογράφο και μόνο με το θέμα τους καταφέρνουν να κερδίζουν σχεδόν πάντα την αναγνώριση του κοινού. Ο σκηνοθέτης Garth Davis, αυτήν την φορά μας διηγείται την απίστευτη ιστορία ενός 5χρονου αγοριού, του οποίου η ζωή αλλάζει όταν χάνει την οικογένεια του ξαφνικά και τελικά καταλήγει σε μια καινούργια, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.
 




Το αγόρι αυτό είναι ο μικρός Σαρού και στο πρώτο μισό της ταινίας παρακολουθούμε την δύσκολη ζωή που ζει καθημερινά με την μητέρα του και τα δυο του αδέρφια. Για την ακρίβεια, η σχέση-κλειδί της ιστορίας είναι αυτή που διατηρεί με τον αδερφό του, τον Γκούντου. Το πρωί οι δυο τους μαζεύουν κάρβουνο και το πουλάνε στην πόλη της Βομβάης για λίγο γάλα και αργότερα μένουν στο σπίτι για να φυλάξουν την μικρή τους αδερφή όσο η μητέρα τους δουλεύει.
Ένα βράδυ ο Σαρού πείθει τον μεγαλύτερο αδερφό του να τον πάρει μαζί του στην νυχτερινή γύρα που κάνει στα άδεια τρένα ψάχνοντας για πεσμένα λεφτά και χαμένα αντικείμενα. Εκεί, μην αντέχοντας την κούραση, ο μικρός θα αποκοιμηθεί στον σταθμό των τρένων και όταν θα ξυπνήσει θα βρεθεί πανικόβλητος και μόνος. Η αναζήτηση για τον αδερφό του θα τον οδηγήσει σε ένα τρένο που θα τον μεταφέρει πολλά χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη της Καλκούτας.
Στο ταξίδι του, ο Σαρού θα βρεθεί αντιμέτωπος με εμπόρους ανθρώπινης σάρκας και επικίνδυνες καταστάσεις που κανένα 5χρονο δεν θα μπορούσε να βγάλει εις πέρας. Για καλή του τύχη, θα τον εντοπίσουν τα μέλη ενός οργανισμού βοηθείας που θα τον στείλουν αεροπορικώς στην Αυστραλία όπου και θα τον περιμένει μια οικογένεια που επιθυμεί να τον υιοθετήσει. Εκεί, θα βρει την παρηγοριά που χρειάζεται και θα καταλήξει να μεγαλώσει μαζί τους ευτυχισμένος.


Παρόλο όμως που μετά από 20 χρόνια θα γίνει ένας άντρας γεμάτος σιγουριά και βλέψεις για την επαγγελματική του καριέρα, δεν θα μπορέσει να σβήσει τις αναμνήσεις που τον βασανίζουν και τα αναπάντητα ερωτήματα από το παρελθόν του. Με την βοήθεια πλέον της τεχνολογίας και του ίντερνετ, θα αποφασίσει να αφιερώσει την ζωή του στην έρευνα της πραγματικής του οικογένειας, έχοντας ελάχιστα στοιχεία στα χέρια του για το που μπορεί να βρίσκονται ή πως να τους ψάξει.


Η Nicole Kidman, όντας γνήσια Αυστραλέζα, δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο της και καταφέρνει να συμβάλει σωστά στην συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί η ιστορία. Επίσης ο Dev Patel, ο οποίος υποδύεται τον Σαρού σε μεγάλη ηλικία, εκπέμπει ωραία την έντονη ψύχωση και την στεναχώρια που τον περιβάλει. Προσωπικά τον έχω δει σε πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο στο φανταστικό "Slumdog Millionaire" και αυτός ο ρόλος θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι αρκετά συγγενικός με εκείνον.

Το "Lion"", είναι από εκείνες τις ταινίες που αν τύχει και την δεις αισθάνεσαι τυχερός γιατί μέχρι εκείνη την στιγμή αγνοούσες την ύπαρξη της.
Ακόμα και αν καταφέρετε να εντοπίσετε λεπτομέρειες που θα σας χαλάσουν, στο τέλος, η ιστορία, η ηθοποιία και το τελικό αποτέλεσμα θα σας κερδίσουν και σίγουρα θα σας συγκινήσουν.





Σκηνοθεσία : Garth Davis
Παίζουν : Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου