Pages

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

The Family Fang

Βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα, το "The Family Fang" αποτελεί την δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του ηθοποιού Jason Bateman. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός οικογενειακού δράματος και το κάνει προσθέτοντας μικρές δόσεις μαύρης κωμωδίας στο ενδιάμεσο. Ο βασικός σκελετός του φιλμ έχει να κάνει με τα τραύματα που οι γονείς αφήνουν άθελα στα παιδιά τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ίδια τα παιδιά όταν προσπαθούν να αφήσουν πίσω τα λάθη των γονιών τους. Ένα βαρύ θέμα που όμως είναι δοσμένο με αρκετά ελαφρύ τρόπο.



Στην ιστορία μας, ο Bateman υποδύεται τον Baxter Fang ο οποίος παρέα με την αδερφή του Annie (Nicole Kidman) έχουν μεγαλώσει με έναν περίεργο τρόπο. Οι γονείς τους Caleb (Christopher Walken) και Camile (Maryann Plunkett) τους ανάγκαζαν συνεχώς να παίρνουν μέρος σε διάφορα σκετς-φάρσες που οργάνωναν οι ίδιοι και θεωρούσαν πάντα σημαντικά κομμάτια τέχνης. Οι φάρσες αυτές γίνονταν συνήθως σε δημόσια μέρη και τις περισσότερες φορές έθεταν σε δύσκολη θέση τα ίδια τους τα παιδιά. Από ψεύτικες ληστείες τραπεζών σε θεατρικές παραστάσεις οπού ανάγκαζαν τα δυο παιδιά να φιληθούν μεταξύ τους μπροστά σε ολόκληρη την κοινότητα απλά για να σοκάρουν.


Τα δυο αδέρφια έχουν πλέον μεγαλώσει και δυστυχώς οι ζωές τους δεν πήραν την τροπή που ονειρευόταν. Ο Baxter είναι ένας αποτυχημένος συγγραφέας και παλεύει να κρατήσει την δουλειά του ως αρθρογράφος σε ένα περιοδικό, ενώ η Annie είναι μια μικρομεσαία ηθοποιός που η καριέρα της έχει πάρει ήδη την κατηφόρα.

Όταν θα μάθουν μια μέρα πως οι γονείς τους αγνοούνται και πιθανών έχουν απαχθεί, ο Baxter και η Annie θα μείνουν να αναρωτιούνται εάν η εξαφάνιση τους είναι αληθινή ή αποτελεί μια ακόμα φάρσα. Όπως και να χει με την απουσία των γονιών τους θα έχουν την ευκαιρία να ζυγίσουν τις προβληματικές ζωές τους αλλά και την αγάπη τους για τους ανθρώπους που τους μεγάλωσαν.


Όμορφη σκηνοθεσία, μουσική και μια απόχρωση του ξεθωριασμένου καφέ από τα 70's στολίζει όλη την ταινία. Το καστ επίσης φαινεται να δένει τέλεια. Είχα καιρό να ευχαριστηθώ μια ταινία με την Nicole Kidman και η χημεία της με τον Bateman φαινεται δυνατή. Αυτός όμως που ξεχωρίζει περισσότερο από όλους σίγουρα είναι ο Christopher Walken. Είναι απολαυστικός και δίνει σε έναν τόσο δύσκολο δευτερεύον ρόλο τεράστια πνοή και χαρακτήρα έχοντας παράλληλα και τις πιο αξιομνημόνευτες ατάκες της ταινίας.

Είναι γνωστό πως όλοι οι πετυχημένοι κωμικοί έχουν πάντα μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη άποψη πάνω στο δράμα και αυτό αποδεικνύεται ακόμα μια φορά εδώ. Αν και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, είμαι σίγουρος πως το "The Family Fang" αποτελεί μια αρκετά πετυχημένη μεταφορά. Αν του δώσετε μια ευκαιρία μπορεί να προβληματίσει τον γονιό μέσα σας ή ακόμα και να αφυπνίσει το παιδί που κάποτε υπήρξατε.
 





Βαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσία : Jason Bateman
Παίζουν : Jason Bateman, Nicole Kidman, Christopher Walken, Katryn Hahn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου