Pages

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Insidius Chapter 3

Η πετυχημένη σειρά τρόμου Insidius γίνεται φέτος τριλογία. Το τρίτο μέρος της σειράς αποτελεί μια prequel ιστορία χτισμένη πάνω στην επιτυχία των προηγούμενων δυο ταινιών. Δημιουργός αυτήν την φορά δεν είναι ο σκηνοθέτης James Wan αλλά ο σεναριογράφος και υπεύθυνος φωτογραφίας των πρώτον δυο φιλμ, Leigh Whannell ο οποίος διατηρεί και έναν μικρό ρόλο μέσα στην ταινία. Φέρνοντας μαζί την εμπειρία από τις προηγούμενες δουλείες του κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτου του με το Insidius Chapter 3 και καταφέρνει να κοιτάξει στα μάτια την επιτυχία των προκατόχων του.


Η ιστορία του Insidius 3 λαμβάνει χώρα λίγα χρόνια πριν από τα γεγονότα των προηγούμενων δυο ταινιών ακολουθώντας αυτήν την φορά μια άλλη οικογένεια, τους Brenner. Ενώ θρηνεί ακόμα τον χαμό της μητέρας της από καρκίνο η κόρη της οικογενείας, η Quinn ανακαλύπτει πρώτη πως το διαμέρισμα τους είναι στοιχειωμένο από μια οντότητα-πνεύμα. Πιστεύοντας πως αυτό το πνεύμα συνδέεται κάπως με την μητέρα της η Quinn θα ψάξει και θα ζητήσει βοήθεια από την βετεράνο μέντιουμ (και γνωστή από τις προηγούμενες δυο ταινίες ) Elise. Τα προβλήματα της νεαρής Quinn όμως θα γίνουν πολύ περισσότερα όταν μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα θα χρειαστεί να μείνει καθηλωμένη στο κρεβάτι όντας έτσι ανήμπορη να αντιδράσει σε αυτό που απειλεί την ίδια και την οικογένεια της.

Μετά απο αυτό η Elise θα δεχτεί να βοηθήσει τους Brenner και θα αποτελέσει το δεύτερο βασικό πρόσωπο της ταινίας μιας και αυτά που πρόκειται να δει και να προκαλέσει με την δύναμη της να επικοινωνεί με τα πνεύματα θα παίξουνε σημαντικό ρόλο στην γνωστή για τον θεατή συνεχεία της ιστορίας.
Η ταινία δημιουργεί σε πολλά σημεία συνδέσεις με την ως τώρα ιστορία των προηγούμενων φιλμ και αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο συν. Αυτό σημαίνει πως για να βιώσει  κάποιος την καλύτερη δυνατή εμπειρία καλό θα είναι να επισκεφτεί τα insidius 1 και insidius 2 πρώτα. Το insidius 3 φαίνεται να δίνει μια ιδιαίτερη έμφαση στο να τρομάξει τον θεατή και για να πω την αλήθεια το καταφέρνει σε ένα μεγάλο βαθμό. Ο δημιουργός μας σερβίρει αρκετές τρομακτικές και καλοστημένες σκηνές με την όμορφη χρήση της απόλυτης ησυχίας.
Από την μεριά των ηθοποιών, η Lin Shaye (Elise) είναι το ίδιο απολαυστική με τις προηγούμενες ταινίες και ο αρκετά μεγαλύτερος ρόλος της στο τρίτο μέρος είναι καλοδεχούμενος. Παρακολουθώντας την να χρησιμοποιεί την εσωτερική της δύναμη και να τα βάζει με πνεύματα και δαίμονες νιώθεις πως μαθαίνεις περισσότερα για τον βασικό αυτόν χαρακτήρα.
Ο σκηνοθέτης Leigh Whannell καταφέρνει να χτίσει ένταση με έναν σχετικά αργό αλλά ενδιαφέρον τρόπο και χειρίζεται τον τρόμο έξυπνα και χωρίς ανούσια Jump scares, διατηρώντας έτσι την καλή φήμη των προηγούμενων δυο φιλμ και κάνοντας αυτό το ίδιο απολαυστικό και καλό. Οι φαν αυτής της σειράς ταινιών θα μείνουν ευχαριστημένοι.





Βαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσία : Leigh Whannell
Παίζουν : Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Lin Shaye

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου