Pages

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Spring

Το Spring ειναι μια ρομαντική ιστορία διαφορετική από τις άλλες. Φανταστείτε το Before The Sunset όπως θα το είχε γράψει ο H.P. Lovecraft ή ακόμα και μια ρομαντική εκδοχή του Species γραμμένη από τον Richard Linklater. Το γνωστό κλισέ οπού "το αγόρι γνωρίζει το κορίτσι, μετά για κάποιο λόγο χωρίζονται και το αγόρι καταλαβαίνει πόσο πολύ αγαπάει το κορίτσι και έτσι προσπαθεί να την ξανακερδίσει" εδώ αποκτάει μια άλλη έννοια...





Η ιστορία ξεκινάει με τον Evan. Έναν Καλιφορνέζο νεαρό όπου τον τελευταίο καιρό μια σειρά από ατυχή γεγονότα εμφανίζονται στην ζωή του το ένα μετά το άλλο. Αφού έχει χάσει τον πατέρα του μετά από καρδιακό πρόβλημα τώρα έρχεται και η σειρά της μητέρας του να φύγει από την ζωή πρόωρα. Το αποκορύφωμα για τον Evan έρχεται όταν μια μέρα χάνει την ψυχραιμία του στην δουλειά και απολύεται. Μην έχοντας κάτι να χάσει πλέον, αποφασίζει να αφήσει τα πάντα πίσω του και μετακομίζει σε ένα απομονωμένο, παραθαλάσσιο χωρίο της Ιταλίας. Εκεί θα πιάσει δουλειά για έναν γέρο αγρότη βοηθώντας τον να συντηρεί τις καλλιέργειες του και θα προσπαθήσει να σταθεί στα πόδια του στην νέα του ζωή.
Σύντομα θα γνωρίσει την Louise, μια αινιγματική καλλονή που ζει και αυτή στο ίδιο χωρίο. Η Louise είναι φοιτήτρια και ασχολείται με την βιολογία και την γενετική. Παρ'ολο που η σχέση τους προχωράει πολύ γρήγορα και φαίνεται ο ένας να ερωτεύεται τον άλλον υπάρχει μια γραμμή που η Louise φαίνεται πως δεν θέλει να περάσει. Υπάρχουν σκοτεινά μυστικά που κρύβονται πίσω από την όμορφη κοπέλα που ο Evan θα ήθελε να κερδίσει τα οποία θα ήταν καλό να μην αναφερθούνε γιατί οποιοδήποτε περαιτέρω πληροφορία θα μείωνε την εμπειρία της ταινίας.
Με τα πολλά, η σκοτεινή ιστορία καταλήγει σε ένα τελευταίο βράδυ όπου μέχρι το ξημέρωμα το ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει εάν ο έρωτας τους ειναι πραγματικός.
Πρώτα απ όλα το σημείο που έχει επιλεχθεί για τα γυρίσματα της ταινίας είναι φανταστικό και κολλάει απόλυτα με το κλίμα που θέλει να δημιουργήσει ο σκηνοθέτης. Το συγκεκριμένο χωρίο μοιάζει σαν αυτά που βλέπουμε σε καρτ ποστάλ και δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως αληθινά και όχι επεξεργασμένα και φανταστικά.
Ένα από τα πράγματα που επίσης εκτιμάει κανείς στο Spring είναι η αφοσίωση στην ιστορία. Δεν υπάρχουν υπο-ιστορίες εδώ και μικρά πράγματα που θα μπούνε για να γεμίσουνε τον χρόνο. Πρόκειται για ένα straight forward σενάριο που είναι επικεντρωμένο στους δυο βασικούς χαρακτήρες του χωρίς να δημιουργεί κοιλιά σε κάποιο σημείο. Η επιτυχία είναι πως παρ' όλο που το παράλογο και το υπερφυσικό κυριαρχούν στην ταινία, ο θεατής δένεται και ταυτίζεται απόλυτα με τους δυο πρωταγωνιστές.

Δεν είμαι σίγουρος εάν η ταμπέλα του Horror κολλάει σε αυτήν την ταινία για να είμαι ειλικρινής. Θα έλεγε κανείς πως είναι μια ρομαντική ταινία με μερικές πολύ τρελές ιδέες αλλά και μερικές στιγμές οπού θα πεις "Ωχ! τι είδα μόλις τώρα;". Μιας και το υπερφυσικό κομμάτι βγαλμένο από τις ιστορίες του H.P. Lovecraft είναι αρκετά έντονο εδώ, το Spring δεν αποτελεί μια τυπική ταινία του είδους αλλά μια πρωτότυπη ιστορία αγάπης. 





Βαθμολογία : 8.5/10
Σκηνοθεσία : Justin Benson, Aaron Moorhead
Παίζουν : Lou Taylor Pucci, Nadia Hilker, Vanessa Bednar


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου