Pages

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Colossal

Τι θα γινόταν αν μια μέρα, ξαφνικά ένα τεράστιο τέρας εμφανιζότανε στην γη και αποτελούσε μια προέκταση του εαυτού μας; Αυτό είναι το ξεκάθαρο ερώτημα που θέτει το COLOSSAL στον θεατή βλέποντας το τρέιλερ. Όμως δεν σταματάει εκεί. Η καινούργια δουλειά του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Nacho Vigalondo σκάβει αρκετά πιο βαθιά απ' ότι υπόσχεται με το τρέιλερ. Το COLOSSAL διηγείται ίσως την πιο πρωτότυπη ιστορία για φέτος (μέχρι τώρα τουλάχιστον) και αποδεικνύει πως όλες οι ταινίες δικαιούνται μια ευκαιρία και πως μερικές φορές τα φαινόμενα απατούν.
 

Η ιστορία ξεκινάει με την Gloria (Anne Hathaway) και το αγόρι της, Tim (Dan Stevens) να μαλώνουν για πολλοστή φορά για την κατάντια της. Εδώ και αρκετό καιρό, αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πότο και όχι μόνο αδυνατεί να το αναγνωρίσει αλλά φαίνεται να αρνείται να προσπαθήσει για οτιδήποτε στην σχεδόν κατεστραμμένη ζωή της. Μην μπορώντας να συνεχίσει άλλο αυτή την σχέση, ο Tim θα χωρίσει την Gloria και θα την αναγκάσει να γυρίσει στο παρατημένο πατρικό της σπίτι στην επαρχία. Εκεί θα συναντήσει τον Oscar (Jason Sudeikis), έναν παλιό συμμαθητή της  από το σχολείο ο οποίος τυχαίνει να διατηρεί το τοπικό μπαρ της περιοχής και χωρίς δεύτερη σκέψη θα της προσφέρει δουλειά ως σερβιτόρα μέχρι να ορθοποδήσει.


Έχοντας την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσε να έχει κάθε αλκοολικός, η Gloria θα συνεχίσει τα ατελείωτα βράδια μέθης αυτήν την φορά με παρέα. 
Ένα πρωί θα ακούσει ξαφνικά στις ειδήσεις πως η πόλη Σεούλ της Νότιας Κορέας δέχτηκε επίθεση από ένα γιγάντιο τέρας τύπου Γκοντζιλα. Η ταινία δεν θα χρονοτριβήσει και πολύ γρήγορα θα δούμε πως όχι μόνο το τέρας αντιγράφει τις κινήσεις της Gloria, αλλά με κάποιο τρόπο συνδέεται με την "κατάντια" και τον εσωτερικό της κόσμο.


Αν δεν έχετε δει κάποιο τρέιλερ της ταινίας θα πρότεινα να το αποφύγετε και να την αφήσετε να σας εκπλήξει όπως έκανε και σε μένα. Όσο παρακολουθούσα, κατάλαβα ακριβώς γιατί η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια όπως και γιατί ο κινηματογράφος της περιοχής κράτησε την ταινία μόνο μια βδομάδα στο πρόγραμμα. Ένα γεγονός που είναι τουλάχιστον λυπητερό μιας και οι πολυκινηματογράφοι επιλεγούν πολλές φορές να προβάλουν ένα μπλοκμπαστερ σε 4 και 5 αίθουσες, εις βάρος ταινιών σαν και την συγκεκριμένη.

Όσο αναφορά την ταινία, ευχαριστήθηκα αρκετά την Anne Hathaway στον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά για μένα αυτός που κλέβει την παράσταση είναι ο Jason Sudeikis ο οποίος αποδεικνύει ακόμα μια φορά πως ένας καλός κωμικός μπορεί διαπρέψει και μέσα από έναν δυνατό, δραματικό και πολυεπίπεδο ρόλο.

Μιλώντας για δράμα, πρέπει να πω πως εκεί βρίσκεται και η μαγεία της ταινίας. Αν έχοντας δει το τρέιλερ, περιμένετε να δείτε μια χαζοκωμωδία για να περάσει η ώρα, θα εκπλαγείτε. Η ταινία ξεκινάει σαν μια κωμωδία-ταινία καταστροφής και σιγά σιγά, στο δεύτερο κομμάτι, έχει χτίσει ένα αρκετά όμορφο δράμα που σε ξαφνιάζει όλο και περισσότερο.

Έξυπνο, ιδιαίτερο και κάτι παραπάνω από "τόσο-όσο". Όπως έλεγε και μια από τις ατάκες-κριτικές πάνω σε ένα πόστερ της ταινίας "καλώς ή κακώς, δεν έχετε ξαναδεί ταινία σαν το COLOSSAL. Αυτό είναι από μόνο του ένας αρκετά καλός για να το δει κανείς".






Σκηνοθεσία : Nacho Vigalondo
Σενάριο : Nacho Vigalondo
Παίζουν : Anne Hathaway, Jason Sudeikis, Dan Stevens

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου