Pages

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Always Shine

Το ALWAYS SHINE ήταν μια ταινία που έψαχνα καιρό τώρα την ευκαιρία να δω. Από το τρέιλερ μου θύμιζε κάπως το MULHOLAND DRIVE του David Lynch αλλά και τις ταινίες μυστηρίου του Brian De Palma. Τελικά δεν έπεσα και πολύ έξω σε τίποτα από τα δυο. Παρά τις πολύ εμφανείς επιρροές, η σκηνοθέτης Sophia Takal μας παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου που αυτή την φορά πηγάζει μέσα από την κόντρα μιας γυναικείας φιλίας. 
 




Μέσα από μια εντυπωσιακή εισαγωγή η οποία θέτει και τους τόνους της ταινίας, η ιστορία ξεκινάει με την Beth (Caitlin Fitzgerald), μια νεαρή και όμορφη ηθοποιό η οποία βρίσκεται στην οντισιόν για τον νέο της ρόλο σε μια ακόμα ταινία τρόμου τρίτης διαλογής. Για πολλοστή φορά η Beth θα ενσαρκώσει παρόμοιο ρόλο αλλά τουλάχιστον, αυτή και ο σύζυγος της αναγνωρίζουν πως αυτοί οι ρόλοι είναι η αρχή για μια πιθανή καριέρα στον κινηματογράφο.

Τον τελευταίο καιρό έχει παραμελήσει αρκετά την κολλητή της και επίσης ηθοποιό φίλη της Anna (Mackenzie Davis), γι αυτό αποφασίζουν να περάσουν ένα χαλαρό τριήμερο μόνες για να πουν τα νέα τους στο εξοχικό της Anna. Σε αντίθεση όμως με την Beth, η Anna δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδισει κάποιον ρόλο σε μεγάλου μήκους ταινία και φοβάται πως σε λίγα χρόνια η ηλικία της (κάπου κοντά στα 30 ) θα της απαγορεύσει περαιτέρω προσπάθειες για μια καριέρα.


Παρά την μια μικρή και περίεργη ένταση που υπάρχει μεταξύ τους από την αρχή της εκδρομής, στην αρχή τα κορίτσια περνούν καλά η μια με την άλλη. Σιγά σιγά όμως η Beth θα αρχίσει να δέχεται αιχμηρά βλέμματα και "μπηχτές" από την Anna και πολλές φορές όχι άδικα αφού η Beth δείχνει πως δεν τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό για τους ρόλους που τις δίνονται ή για τις φωτογραφίσεις σε όχι και τόσο γνωστά περιοδικά, κάτι που κάνει την Anna ακόμα πιο εξαγριωμένη με την κατάσταση.


Για αρχή, έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά στιλιστική ταινία. Πανέμορφα τοπία που καθρεφτίζουν ως ένα σημείο και την κατάσταση μεταξύ των δυο κοριτσιών και μια αρκετά εφευρετική και δυνατή σκηνοθεσία που δεν την συναντάει κανείς συχνά σε τέτοιες ταινίες. 
Η κινητήρια δύναμη παρόλα αυτά είναι σίγουρα οι δυο πρωταγωνίστριες οι οποίες εμπνέουν μια φοβερή φυσικότητα. Η ένταση χτίζεται από την αρχή ενώ παρακολουθούμε την μεταξύ τους σχέση σιγά σιγά να καταρρέει, σε σημείο που η ταινία πλέον έχει φυλακίσει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος. Προσωπικά θα την ήθελα ωστόσο ίσως και λίγο μεγαλύτερη.

Το ALWAYS SHINE είναι μια ταινία που κουβαλάει πολύ περιέργεια η οποία όμως τυχαίνει να είναι και η  γοητεία της. Ο πραγματικός τρόμος εδώ βρίσκεται στην ψυχή και στο συναίσθημα. 
Αν βρεθείτε σε μουντ για "θριλεράκι", ρίξτε το μια ματιά. Είναι πιθανόν να χαρείτε που τελικά δεν σας ξέφυγε. 





Σκηνοθεσία : Sophia Takal
Σενάριο : Lawrence Michael Levine
Παίζουν : Mackenzie Davis, Caitlin Fitzgerald, Lawrence Michael Levine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου