Pages

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Nina Forever

Συνήθως οι ταινίες που συνδυάζουν δυο τόσο διαφορετικά είδη μεταξύ τους έχουν μικρές πιθανότητες να πετύχουν και να αναγνωριστούν απ' το κοινό. Το "Nina Forever" είναι μια ρομαντική ιστορία τρόμου που πηγαίνει ενάντια σε αυτόν τον κανόνα. Και επειδή η ταινία αναφέρεται σε όλους τους λάτρεις του τρόμου που όμως κρύβουν και έναν αθεράπευτο ρομαντισμό μέσα τους, υπάρχει μεγάλη δόση διεστραμμένης ευχαρίστησης στο "Nina Forever".

 



To φιλμ αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Άγγλων αδερφών Ben και Chris Blaine, οι οποίοι θα ξεκινήσουν με μια ιδέα την οποία έχουμε δει ξανά και ξανά να αναπαράγεται και μάλιστα με άθλια αποτελέσματα και θα την μετατρέψουν σε μια ιστορία φρέσκια και εξελίξιμη. Πόσες φορές έχουμε δει την νεκρή κοπέλα να ξυπνάει από τον τάφο για να στοιχειώσει το έτερον της ήμισυ; Τις περισσότερες φορές μάλιστα μπορεί να μην μπω καν στον κόπο να παρακολουθήσω μια ταινία με τέτοιο θέμα. Η συγκεκριμένη όμως δεν είναι από αυτές που ξεχνιούνται εύκολα.


Η Nina (Fiona O'Shaughnessy) είναι μια κοπέλα που έχει πεθάνει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα πριν λίγους μήνες αφήνοντας το αγόρι της Rob (Cian Barry) σε μια κατάσταση βαριάς κατάθλιψης με τάσεις αυτοκτονίας. Για την ακρίβεια έχει επιχειρήσει να δώσει ένα τέλος στην ζωή του κάνα δυο φορές αλλά απέτυχε. Ελπίδα και κουράγιο για να γιατρέψει τις πληγές του θα αποτελέσει η γνωριμία του με την Holly (Abigail Hardingham), την κοπέλα που εργάζεται στον ίδιο χώρο με αυτόν. Μια κοπέλα ντροπαλή και ήσυχη, που φαινεται να κρύβει και η ίδια μια σκοτεινή και μίζερη πλευρά. Στοιχειά που της επιτρέπουν να ταιριάξει και να δεθεί ερωτικά πολύ γρήγορα με τον Rob.

Από την πρώτη κιόλας ερωτική τους συνεύρεση όμως, η Nina θα κάνει αισθητή την φυσική της παρουσία αφού κυριολεκτικά θα εμφανιστεί στο κρεβάτι μαζί με το ζευγάρι διεκδικώντας το πρώην αγόρι της. Παρόλο που το συνονθύλευμα αυτό από σπασμένα κόκαλα και ανοιχτές πληγές αρχικά θα τρομοκρατήσει τον Rob και την Holly, σύντομα θα εξοικειωθούν με την παρουσία αυτή που μοιάζει να είναι κάτι ανάμεσα σε ζόμπι και σε φάντασμα και προσπαθεί διαρκώς να μπει ανάμεσα τους και να τους χωρίσει.
Ο Rob και η  Holly όμως είναι σίγουροι πλέον πως είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον και έχουν σκοπό να μάθουν να ζουν με αυτό και να μείνουν μαζί για καιρό προσπαθώντας παράλληλα να βρουν και μια λύση.


Όσο φρικιαστική και παράλογη και αν ακούγεται η ιστορία, οι χαρακτήρες μέσα σε αυτήν παραμένουν με κάποιον τρόπο προσγειωμένοι και ρεαλιστές. Από την στιγμή που ο Rob και η Nina αποδέχονται την κατάσταση τους, είναι εύκολο για τον θεατή να μπει και ο ίδιος στο κλίμα.

Η ταινία επιπλέον, δεν εστιάζει στο κομμάτι του τρόμου. Η Nina παραμένει μια αρκετά αηδιαστική και αποκρουστική φιγούρα αλλά μέχρι εκεί. Φανταστείτε έναν χαρακτήρα φτιαγμένο για ταινία τρόμου να πρωταγωνιστεί σε ρομαντική κωμωδία. Το Βασικό στοιχείο βρίσκεται στους ζωντανούς χαρακτήρες, στον εσωτερικό τους κόσμο αλλά και στην πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Πως βλέπουν την ζωή, πως πρέπει να την δουν και πως να συνεχίσουν να ζουν σε αυτήν. Το πρωταγωνιστικό τρίο είναι απολαυστικό και το κυνικό χιούμορ της ταινίας είναι έξυπνο και μετρημένο.

Φρέσκο, αστείο και αρκετά φορτισμένο συναισθηματικά, το "Nina forever" είναι ακριβώς εκείνη η ταινία που ψάχνουμε κάθε φορά που γκρινιάζουμε για το ότι δεν υπάρχουν πλέον φρέσκιες ρομαντικές ταινίες.





Βαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσία : Ben Blaine, Chris blaine
Παίζουν : Cian Barry, Abigail Hardingham, Fiona O'Shaughnessy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου