Pages

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Bad Turn Worse

Ενώ μέσα στο 2014 οι υπερήρωες και τα blockbuster τράβηξαν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής του κοινού, ένα είδος indie και μικρού προϋπολογισμού ταινιών επανέφερε μια καλτ κατηγορία θρίλερ που πολλοί είχαν ξεχάσει και αφήσει πίσω στα 80's. Ταινίες όπως το The Rover, το The Guest, το Blue Ruin ή το It Follows προκάλεσαν τόσο καλά σχόλια και εντυπώσεις που ανάγκασαν την εποχή του "ψηφιακού σινεμά" να κάνει αρκετό χώρο και για μερικές έξυπνες, παλιάς σχολής, νέο-νουαρ ιστορίες.




Το Bad Turn Worse μας διηγείται την ιστορία τριών φίλων που μεγάλωσαν σε μια επικίνδυνη και υποανάπτυκτη πόλη κάπου στο Τέξας και την απόφαση των δυο εξ αυτών να χρησιμοποιήσουν το πανεπιστήμιο ως μέσο για να μεταφέρουν την ζωή τους σε μια πόλη με καλύτερο μέλλον. Τα δυο αυτά παιδιά είναι ο Bobby και η Sue, ενώ ο τρίτος της παρέας ο οποίος και διατηρεί ερωτική σχέση με την Sue είναι ο B.J. Θέλοντας να περάσει ένα τελευταίο, αποχαιρετιστήριο βράδυ με τον φίλο του και την κοπέλα του ο B.J. θα κλέψει απερίσκεπτα είκοσι χιλιάδες δολάρια από το αφεντικό του και τοπικό γκάνγκστερ που ακούει στο όνομα Giff.
Την επόμενη των γεγονότων ο Giff με το που μαθαίνει πως κάποιος τον έχει κλέψει είναι έτοιμος να βγάλει την οργή του σε όλη την πόλη. Ο Bobby όμως τον προλαβαίνει, μπαίνει μπροστά και παίρνει αυτός την ευθύνη για τα κλεμμένα χρήματα θέλοντας να προστατέψει τους δυο φίλους του προτού ο γκάνγκστερ τους σκοτώσει και τους τρεις. Αφού του εξηγεί πως δεν έχει τα λεφτά επάνω του και πως τα ξόδεψε όλα, ο Giff θα αναγκάσει τους τρεις φίλους να κάνουν μια ληστεία σαν αντάλλαγμα για αυτόν. Το πρόβλημα είναι πως αυτός που θέλει να ληστέψει είναι ένας αρχιμαφιόζος του Τέξας ο οποίος "ξεπλένει" χρήματα στην πόλη αυτή. Τα πράγματα φυσικά δεν θα είναι τόσο απλά για τα τρία νεαρά παιδιά μιας και από την στιγμή που μπλέχτηκαν τα πράγματα μόνο άσχημη κατάληξη μπορούν να έχουν.
Οι δυο σκηνοθέτες της ταινίας, Simon Hawkins και Zeke Hawkins φαίνεται να ξέρουν ακριβώς τι κάνουν και τι θέλουν να περάσουν σαν εμπειρία στον θεατή, ενώ οι ταινίες και οι δημιουργοί από τους οποίους εμπνευστήκαν φαίνονται από την αρχή με κάποιους μάλιστα να τους αναφέρουν οι ήρωες και ονομαστικά. Ο αρχικός τίτλος της ταινίας πριν αυτή μετονομαστεί ήταν "We Gotta Get Out of This Place". Ένας τίτλος που φαίνεται να της ταιριάζει το ίδιο καλά.
Από τους ηθοποιούς, ο ρόλος που μάλλον ξεχωρίζει περισσότερο είναι αυτός του γκάνγκστερ Giff του οποίου του δίνονται λίγες αλλά καλές ευκαιρίες για να παρουσιάσει το βάθος του χαρακτήρα του αλλά και την τρελά που αυτός κουβαλάει. Ενώ το υπόλοιπο καστ δεν δημιουργεί ιδιαίτερες εντυπώσεις, η ομορφιά του Bad Turn Worse πηγάζει από την απλότητα της ιστορίας και τον καθημερινό και απλό τρόπο με τον οποίο αυτή δίνεται στον θεατή.

Το γεγονός ότι αυτού του είδους οι ταινίες καταφέρνουν να δημιουργήσουν τόσο μεγάλο σασπένς και να κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο, σημαίνει πως μπορούμε να ελπίζουμε για περισσότερες ταινίες σαν και αυτές που ανέφερα παραπάνω. Με ότι και αν μπορεί να σημαίνει αυτό.
Αγωνιώδες και καλοφτιαγμένο, το Bad Turn Worse είναι μια ταινία που παίρνει στα σοβαρά τους χαρακτήρες της και την ιστορία τους. Η επιτυχία της είναι πως αναγκάζει και εμάς να κάνουμε το ίδιο.








Βαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσία : Simon Hawkins, Zeke Hawkins
Παίζουν : Mackenzie Davis, Logan Huffman, Jeremy Allen White

2 σχόλια:

  1. Βασιλη μολις ειδα την ταινια και εχω να πω οτι την βαθμολογεις υπερ του δεοντως ψηλα! Μια απλη οπως λες ταινια,με καλα πλανα και μουσικη αλλα περαν τουτου ουδεν.Χαρακτηρες (πλην Γκιφ) αδιαφοροι σχεδον,πλοκη αρκετα αναμενομενη αλλα και ρυθμος παραξενος που κανει κοιλια (μια γρηγορος με καποιο σασπενς και την αλλη αργος). Πραγματικα σε μια συντομη ταινια σαν και αυτην δεν περιμενα να κουραστω στην 1 ωρα. Θα της εβαζα 6 αλλα το πως βαθμολογει ο καθενας ειναι σχετικο.Οκ το οτι δεν ειναι αλλη μια χαζοαμερικανια δεν την κανει και κατι αξιολογο παντως.Προσωπικα την βρηκα αδιαφορη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Ίσως να έχεις δίκιο και να την βαθμολόγησα ψηλότερα από όσο της άξιζε. Αυτό φυσικά δεν την κάνει λιγότερο αρεστή στα μάτια μου μίας και ανήκει στο κομμάτι του Hollywood που απολαμβάνω ιδιαίτερα. Δεν είναι και η καλύτερη ταινία της χρονιάς αλλά μου άρεσε. Ελπίζω να σε καλύψω καλύτερα με τις υπόλοιπες ταινίες του Blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή