Pages

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

St.Vincent

Το St.Vincent ανήκει στην σπάνια περίπτωση των ταινιών που μέσα από την απλότητα του σεναρίου και των χαρακτήρων καταφέρνουν να περάσουν τον ενθουσιασμό και την ευχαρίστηση στον θεατή. Ταινίες που προβάλουν απλές, καθημερινές ιστορίες και πρόσωπα που συναντάμε όλοι κατά καιρούς. Η υλοποίηση μιας τέτοιας ταινίας συνήθως προϋποθέτει ένα δυνατό καστ ταλαντούχων πρωταγωνιστών οι οποίοι θα είναι ικανοί να σηκώσουν στις πλάτες τους μια ιστορία σαν και αυτή. Ευτυχώς στο St.Vincent έχουμε όλο αυτό το πακέτο και μάλιστα με πρωταγωνιστικό όνομα αυτό του Bill Murray η πιθανότητες αποτυχίας είναι μικρές.


Ο Vincent είναι ένας αλκοολικός κάτοικος της Νέας Υόρκης που μετά βίας τα βγάζει πέρα. Μένει μόνος του, διατηρεί σχέση με μια έγκυο πόρνη και χάνει στον ιππόδρομο κάθε χρηματικό ποσό που τυχαίνει να πέσει στα χέρια του. Έχει προβλήματα υγείας και ο τραπεζικός του λογαριασμός είναι υπό το μηδέν. Λόγο της άσχημης καθημερινότητας που εν μέρει φαίνεται να επιλέγει, ο Vincent είναι και ένας τεράστιος μισάνθρωπος. Δεν έχει κανέναν φίλο και μισεί οποιοδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί του ή εισβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στην προσωπική του ζωή.
Μια ήμερα, η καινούργια γειτόνισσα του Vincent (την οποία φυσικά και σιχαίνεται) έρχεται σε επαφή μαζί του και του ζητάει να κάνει μπειμπι σιτινγκ στον μικρό γιό της ο οποίος δεν έχει που να πάει μετά το σχολείο μιας και αυτή δουλεύει πολλές ώρες και δεν μπορεί να έρχεται έγκαιρα στο σπίτι για να τον φροντίσει. Αυτό θα αποτελέσει μεγάλη οικονομική ευκαιρία για τον Vincent μιας και θα ζητήσει ένα υπέρογκο ποσό από την γειτόνισσα για την δουλειά αυτή κάνοντας ουσιαστικά ότι συνηθίζει να κάνει και στην καθημερινότητα του αλλά με το παιδί στο πλάι του. Ενώ στην αρχή το παιδί δεν αποτελεί λόγο για να αλλάξει τις βρόμικες συνήθειες του, σύντομα θα βγάλει από μέσα του μια ιδιαίτερη, πατρική φιγούρα και θα αλλάξει δραστικά την ζωή του.
Κανένας δεν μπορεί να πει ότι το St.Vincent χρησιμοποιεί ένα πρωτότυπο σενάριο ή ότι έχει φρέσκους χαρακτήρες, ωστόσο η ταινία δεν χάνει σε κανένα σημείο την απολαυστικότητα της. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Theodore Melfi ισχυρίζεται πως η ιστορία είναι βγαλμένη μέσα από προσωπικές του εμπειρίες που άλλαξαν και την δική του ζωή. Αρκετές αστείες σκηνές, όμορφα δοσμένα μηνύματα και ένα λαμπερό καστ ηθοποιών με την melissa McCarthy και την Naomi Watts να συνοδεύουν έναν απολαυστικό Bill Murray, ο οποίος για άλλη μια φορά φέρνει τέλεια τον ρόλο στα μέτρα του και γεμίζει την οθόνη σε σημείο που σου αρκεί απλά να τον παρακολουθεις ευχάριστα ακόμα και όταν δεν μιλάει.


Προσωπικά δεν βρήκα και πολλά ψεγάδια από τα οποία μπορεί να πιαστεί κανείς και να κατηγορήσει αυτήν την ταινία. Πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο φιλμ που θα δει κάποιος ένα βράδυ που θα ψάχνει για κάτι "χαλαρό". Ακόμα και αν δεν σε πείσει και τόσο το σενάριο, αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στο απολαυστικό καστ της ταινίας.






Βαθμολογία : 7.5/10
Σκηνοθεσία : Theodore Melfi
Παίζουν : Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts

1 σχόλιο:

  1. Απολαυστικός και ιδιαίτερος όπως πάντα ο Bill Murray, μια ταινία που αξίζει να δείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή