Pages

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

The Conjuring 2

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο σκηνοθέτης James Wan (Saw, Insidious, The Conjuring) επανέφερε με το "The Conjuring" τις ταινίες τρόμου "παλιάς σχολής" στο προσκήνιο. Μετά από μια γρήγορη στάση στην μπλοκμπάστερ σειρά "Fast and the Furious" σκηνοθετώντας την εβδόμη συνέχεια, επιστρέφει στις ταινίες τρόμου και στην συνέχεια του "The Conjuring". Το σίκουελ της ταινίας αυτην την φορά περιλαμβάνει όλα όσα θα ζητούσε κανείς από μια πετυχημένη συνέχεια. Να είναι δηλαδή το ίδιο καλή με την πρώτη χωρίς να παραμένει "μια από τα ίδια".
 

Η ιστορία εστιάζει ακόμα μια φορά σε μια από τις καταγεγραμμένες υποθέσεις του ζευγαριού-κυνηγών φαντασμάτων Lorraine και Ed Warren από το Connecticut, οι οποίοι στην πραγματικότητα εντάχθηκαν στην ποπ κουλτούρα με την ανάμιξη τους στην πολύ γνωστή υπόθεση φόνων στο Amityville και έγιναν παράλληλα και αντικείμενα κοροϊδίας από τον τύπο και την τηλεόραση της εποχής. Ο James Wan στο σίκουελ της ταινίας θα ασχοληθεί με μια μετά-Amityville υπόθεση του ζευγαριού που τους συνδέει με την στοιχειωτική ιστορία της οικογενείας Hodgson στο Λονδίνο των 70's.


Η επιστροφή των ταλαντούχων Vera Farmiga και Patrick Wilson στους ρόλους της Lorraine και του Ed Warren είναι καλοδεχούμενη και η μεταξύ τους σχέση είναι πιο πειστική από ποτέ. Η ανάμιξη τους αλώστε στις σειρές Bates Motel και Fargo αντίστοιχα δείχνει πως είναι δυο ηθοποιοί που σέβονται το μυστήριο και τον τρόμο. Παρέα με την νεαρή Madison Wolfe που υποδύεται την 11χρονη κόρη της οικογένειας Hodgson η οποία βασανίζεται από ένα ανήσυχο πνεύμα που βρίσκεται στο σπίτι της θα κρατήσουν την ένταση και την αγωνία αμείωτη για λίγο περισσότερο από δυο ώρες. 

Και ενώ μπορεί τα τρομακτικά και μεγάλα σπίτια να αποτελούν ένα σταθερό κλισέ στις ταινίες τρόμου, στις ταινίες του James Wan είναι πραγματικά ένα αξιοθαύμαστο δημιούργημα της παράγωγης και βασικό συστατικό της συνταγής. Η κάμερα κινείται με πρωτότυπους και μυστήριους τρόπους από δωμάτιο σε δωμάτιο ακολουθώντας συνήθως τον κεντρικό ήρωα, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση πως βρίσκεσαι και ο ίδιος στην θέση του χωρίς να μπορείς να δεις τι συμβαίνει από πίσω του η από κάποια πλαϊνή γωνία θέασης. Κάτι που φυσικά το κάνει έξτρα τρομακτικό.


Δεν γνωρίζω και δεν θα ήθελα να μάθω πόσα και πια από τα γεγονότα που παρακολούθησα τελικά είναι αληθινά για να είμαι ειλικρινής. Στην τελική, μια καλοφτιαγμένη και καλά ειπωμένη ιστορία είναι όλα όσα χρειάζεται κανείς για να βγει χαρούμενος από την αίθουσα και αυτό είναι κάτι που το παίρνεις με το παραπάνω από το "The Conjuring 2". Πολλές ανατριχίλες, έξυπνα Jump Scares και ένα καλοδουλεμένο σενάριο θα προσθέσουν ακόμα μια επιτυχία στην φιλμογραφία του σκηνοθέτη. Η προβολή της στην σκοτεινή αίθουσα του κινηματογράφου παραμένει σίγουρα και ο πιο απολαυστικός τρόπος για να την παρακολουθήσει κανείς.
Αν σας αρέσουν οι ιστορίες φαντασμάτων ή απλά θέλετε να τρομάξετε λιγάκι τότε το "The Conjuring 2" αποτελεί σταθερή επιλογή.






Βαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσία : James Wan
Παίζουν : Patrick Wilson, Vera Farmiga, Madison Wolfe, Frances O' Connor
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου