Pages

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Kingsman : The Secret Service

Διαλέξτε τις καλύτερες στιγμές από τις παλιές ταινίες James Bond. Κατά προτίμηση αυτές με τον Roger Moore όπου σε όλους τους κακούς λείπει και ένα μέλος του σώματος για κάποιο σαδιστικό λόγο. Σε αυτές προσθέστε μεγάλες δώσεις αίματος και άφθονων κομμένων χεριών, ποδιών, κεφαλιών. Όλα τα παραπάνω με την συνοδεία χαλαρής Rock μουσικής. Αν και στο παρελθόν αυτή η συνταγή έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές με διάφορα spin offs του James Bond, το Kingsman : The Secret Service έρχεται αυτήν την φορά να μας δώσει κάτι διαφορετικό.








Βασισμένο στο κόμικ του Mark Millar, The Secret Service, Οι Kingsman είναι μια μυστική, αυτόνομη οργάνωση Βρετανών τζέντλεμαν-υπερκατασκοπων των οποίων η δράση δεν έχει πολιτικά συμφέροντα και δεν καθοδηγούνται από τις κυβερνήσεις.
Μετά τον χαμό ενός συναδέρφου τους σε μια αποστολή διάσωσης, τα μέλη της υπηρεσίας θα μπούνε στην διαδικασία
εύρεσης αντικαταστάτη για τον χαμένο πράκτορα.
Η ταινία ακολουθεί τον πράκτορα Galahad τον οποίο υποδύεται άψογα ο Colin Firth και τον νεαρό τον οποίο επιλέγει για αντικαταστάτη, ενώ παράλληλα συνεχίζει την έρευνα γύρο από την δολοφονία του νεκρού πράκτορα.
Στο ρόλο του κακού μεγαλοεπιχειρηματία με το μεγαλεπήβολο και σατανικό σχέδιο βρίσκεται ο Samuel Jackson, ο οποίος ντύνει ωραία τον χαρακτήρα δίνοντας του αδυναμίες αλλά και τις απαραίτητες διαστροφές.
Γενικά η ταινία ξεχωρίζει για την υπέροχη και φρέσκια αισθητική της, δίνοντας παράλληλα στον θεατή ένα βρετανικό κατασκοπικό φιλμ με όλα τα κλισέ που απαιτεί μια ταινία του είδους από την μια και από την άλλη έξυπνες και αναπάντεχες ανατροπές. 
Στο τιμόνι βρίσκεται ο σκηνοθέτης των ταινιών Kick ass και Stardust, Matthew Vaughn, ο οποίος έχει πλέον καθιερώσει στις ταινίες του έναν ιδιαίτερο τρόπο απόδοσης της βιας, δίνοντας σκηνές που μοιάζουν καρτουνίστικες, χαλαρές και διασκεδαστικές, ενώ ο θεατής παρακολουθεί στιγμές διαμελισμών και εφευρετικών τρόπων δολοφονίας χωρίς να του καίγεται καρφί.
Η πλούσια παραγωγή επίσης βάζει στην βιτρίνα ένα αξιόλογο καστ με τους Michael Caine, Mark Strong , Samuel Jackson και σε έναν guest ρόλο τον Mark Hamil. Ο Colin Firth βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αποδεικνύοντας ότι μετά από μια σειρά πολύ πετυχημένων αλλά σοβαρών ρόλων μπορεί να παίξει άψογα και τον bad ass κατάσκοπο γυρίζοντας μόνος του πανέμορφες σκηνές δράσης που θα έχεις να θυμάσαι για καιρό.

Πολλά περισσότερα από όσα ζητάς από μια ταινία του είδους, το Kingsman : The Secret Service είναι ένα καλαίσθητο, γεμάτο δράση δίωρο που αξίζει να ξοδέψεις.


Βαθμολογία : 8.5/10
Σκηνοθεσία : Matthew Vaughn
Παίζουν : Colin Firth, Mark Strong, Samuel Jackson, Michael Caine

1 σχόλιο: