Pages

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Gone Girl

Το Gone Girl είναι ένα σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ μέσα από τα μάτια του ειδικού πλέον στο είδος, David Fincher. Μετά τα αριστουργήματα όπως το Seven, το fight club και το zodiac, η ταινία αποτελεί άξιο συνεχιστή στην σειρά των ταινιών μυστηρίου που μας έχει δώσει μέχρι σήμερα ο σκηνοθέτης. Βασισμένο στο best seler της Gillian Flynn, ο τίτλος της ταινίας αποτελεί και την βασική της υπόθεση.












Αρχικά παρακολουθούμε τα πρώτα στάδια γνωριμιάς του φαινομενικά ευτυχισμένου ζευγαριού και έως ένα σημείο την εξέλιξη του ονειρικού γάμου τους. Ο Nick είναι ένας καθηγητής κολεγίου και η Amy είναι η μοναχοκόρη εύπορης οικογένειας διανοούμενων και συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων. Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, η Amy εξαφανίζεται μυστηριωδώς κάνοντας τον Nick νούμερο ένα ύποπτο στην υπόθεση. Στην δεύτερη πράξη της ταινίας ο  θεατής δέχεται με αφήγηση στο πρώτο πρόσωπο τα πρώτα στοιχεία από το στόμα του ίδιου του Nick καθώς πρέπει να δώσει τώρα εξηγήσεις στην αστυνομία, αλλά και από την Amy μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου της. Σειρά θα έχει η οπτική της αστυνομίας γύρο από την υπόθεση αλλά και του κοινωνικού συνόλου που παρακολουθεί μέσα από τις τηλεοράσεις την χαμένη γυναίκα βγάζοντας τα δικά του συμπεράσματα.

Ξετυλίγοντας σιγά σιγά την το σενάριο, η ταινία θα αλλάξει πολλές φορές την υφή και το κινηματογραφικό της στιλ κάθε φορά που δίνεται στον θεατή ένα καινούργιο στοιχείο και μια καινούργια ανατροπή, δίνοντας την αίσθηση ότι βλέπεις τέσσερις ταινίες μικρού μήκους τέλεια συνδεδεμένες μεταξύ τους κρατώντας σαν κοινό παρονομαστή τα ασθενικά χρώματα και τον φωτισμό, αλλά φυσικά και τους χαρακτήρες.

Μέσα από την καυστικότητα και τον ρεαλισμό ο David Fincher βάζει τον θεατή ανάμεσα σε πολλά διλήμματα και προβληματισμούς. Ανάμεσα στην δημόσια κατακραυγή και τα πραγματικά γεγονότα, ανάμεσα στον Nick και στην Amy, ανάμεσα στο σωστό και το λάθος.
Και δεν υποστηρίζω ότι η ταινία είναι η εξυπνότερη που έχω δει. Ούτε ότι έχει τις πιο έξυπνες ανατροπές που έχω δει ποτέ μου. Είναι όμως μια ταινία που ξέρει τι είναι και είναι γεμάτη. Ο δημιουργός της ξέρει τι πραγματικά λειτουργεί σωστά και στο δίνει έξυπνα χωρίς να ξεπερνάει κανένα όριο.
Απολαυστικο,καθηλωτικο, με χαρακτήρες και σενάριο που θα ορκιζόσουν πως είναι βγαλμένα από ταινία του Alfred Hitchcock, το Gone Girl είναι must see για τους οπαδούς των ταινιών μυστηρίου.






Βαθμολογια : 9/10
Σκηνοθεσία : David Fincher
Παιζουν : Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου