Pages

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Super Dark Times

Αν άφηνα τον εαυτό μου να παρασυρθεί από την αφίσα και ακόμα περισσότερο από τον παραπλανητικό τίτλο της συγκεκριμένης ταινίας θα την είχα προσπεράσει χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Ευτυχώς όμως που δεν το έκανα γιατί αν έμενα στον τίτλο της τότε θα έχανα μια φανταστική ταινία.





 



Αν και ο τίτλος παραπέμπει σε μια ταινία που προσπαθεί πολύ να γίνει μοντέρνα και να πείσει τον θεατή, στην πραγματικότητα δεν την λες και πολύ μοντέρνα μιας και διαδραματίζεται στο 1995. 
Λίγα χρόνια προτού το ίντερνετ, τα κινητά ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπρεπε να πάρεις τους φίλους σου στο σταθερό τηλέφωνο και να δώσεις ραντεβού σε ένα σημείο από το οποίο θα ξεκινούσατε μια βόλτα χωρίς συγκεκριμένο προορισμό με τα πόδια ή τα ποδήλατα. Αυτό κάνουν και οι τέσσερις χαρακτήρες της ταινίας όταν τους πρωτοσυναντάμε.
Όταν οι δυο κολλητοί φίλοι Zach (Owen Campbell) και Josh (Charlie  Tahan) συναντάνε τους άλλους δυο της παρέας, Daryl (Max Talisman) και Charlie (Sawyer Barth), τριγυρίζουν και κάνουν πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε να κάνουμε και οι ίδιοι στην εφηβεία. Βλέπουν κρυφά από τους γονείς του πορνό, συζητούν για τα κορίτσια του σχολείου, για υπερήρωες και για τις καινούργιες ταινίες. 


Σε ένα από τα "βαρετά" τους απογεύματα θα βρουν μέσα στο σπίτι ένα ιαπωνικό σπαθί και φυσικά αποφασίζουν να βγουν έξω και να παίξουν με αυτό. Μια κίνηση με την οποία φαντάζομαι πως σχετίζονται οι περισσότεροι θεατές. Εγώ τουλάχιστον είχα αρκετές σαν και αυτές μεγαλώνοντας. Ως ενήλικας πλέον όμως έχεις το μυαλό σου στο ότι κάτι θα πάει στραβά με την απερισκεψία τους. Δεν θέλεις κάποιο από τα παιδιά να χτυπήσει αλλά μιας και πρόκειται για θρίλερ όλο και κάτι κακό θα συμβεί. Κάποιο ατύχημα. Ένα ατύχημα με το οποίο συνδέεται ίσως  και ο τίτλος SUPER DARK TIMES.


Τα πράγματα τελικά θα πάνε στραβά και η ιστορία θα αρχίζει αναπόφευκτα να σκοτεινιάζει. Οι τέσσερις φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ατύχημα και από εκείνη την στιγμή και μετά η ζωή τους θα αλλάξει ριζικά.
Η ιστορία θα συνεχίσει δείχνοντας κυρίως την ζωή του Zach μετά το ατύχημα. Τον βλέπουμε να προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό που έγινε, γεμάτος φόβο και παράνοια ενώ παράλληλα γνωρίζουμε πράγματα και για την οικογένεια του.

Περίμενα ότι τα πράγματα κάπου θα στραβώσουν αλλά τελικά όσο προχωράει η ιστορία στραβώνουν περισσότερο απ΄όσο νόμιζα. Το σίγουρο είναι πως η ταινία αποτελεί μια γεμάτη συναισθήματα εμπειρία.

Το SUPER DARK TIMES αποτελεί την ταινία-ντεμπούτο το σκηνοθέτη Kevin Phillips και για πρώτη ταινία είναι αρκετά εντυπωσιακή. Πανέμορφη κινηματογράφηση, σκηνοθεσία και 90's αισθητική. Τα τέσσερα παιδιά υποδύονται πολύ φυσικά και γήινα τους ρόλους τους. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο γρήγορα δέθηκα συναισθηματικά με τους χαρακτήρες τους. 

Αν και περσινό, χαίρομαι που μπήκα στον κόπο και είδα την συγκεκριμένη. Το SUPER DARK TIMES είναι ένα κρυφό διαμάντι από εκείνα που μας αρέσει να ανακαλύπτουμε. 






Σκηνοθεσία : Kevin Phillips
Σενάριο : Ben Collins, Luke Piotrowski
Παίζουν : Owen Campbell, Charlie Tahan, Elizabeth Cappuccino, Max Talisman, Sawyer Barth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου