Pages

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Legend

Δεν είχα καμιά πληροφορία για την ταινία προτού δω το Legend. Γνώριζα ότι πρωταγωνιστούσε ο Tom Hardy και αυτό μου αρκούσε για αρχή. Ήξερα επίσης πως πρόκειται για μια γκανγκστερική ιστορία αλλά μέχρι εκεί. Η ταινία είναι μια κατά κάποιον τρόπο βιογραφία των αδερφών Kray τους οποίους εκτός και αν είσαι φαν της γκανγκστερικής ιστορίας είναι λίγο δύσκολο να τους γνωρίζεις. Πρόκειται για ένα ζευγάρι πανομοιότυπων αδερφών και γκάνγκστερ που κυριάρχησαν στην δεκαετία του ΄60 στο Λονδίνο και κατάφεραν να χτίσουν μια τεράστια φήμη γύρω από το όνομα τους.

 
Στο Legend συναντάμε τον Tom hardy να υποδύεται με επιτυχία και να φέρνει εις πέρας αυτόν τον ρόλο-πρόκληση υποδυόμενος παράλληλα και τους δυο αδερφούς. Από την μια έχουμε τον Reggie Kray με τον αέρα ενός σταρ του κινηματογράφου, άνετος, προσεκτικός και σοφιστικέ χαρακτήρας και από την άλλη υπάρχει ο Ronnie ο οποίος έχει διαγνωστεί ως σχιζοφρενής, είναι συνεχώς σφιγμένος και φυσικά έχει την βια σαν την μοναδική λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα και αν παρουσιαστεί.
Στην ταινία παρακολουθούμε την πορεία και την εξέλιξη τους ως εγκληματίες αλλά και κομμάτια από την προσωπική ζωή του καθενός με μια μικρή έμφαση σε αυτή του Reggie. Ο Reggie μοιάζει να είναι εθισμένος και παγιδευμένος στην γκανγκστερική του ζωή ενώ η μοναδική του έννοια είναι το πως θα κρατήσει δίπλα του την αγαπημένη του Frances (Emily Browning) αλλά και το πως θα καλύπτει συνεχώς τα λάθη του ψυχασθενή αδερφού του.


Ο σκηνοθέτης Brian Helgeland φαίνεται πως δίνει μια αρκετά μεγάλη ελευθερία στο πρωταγωνιστή του και αυτό αποδίδει. Ωστόσο βρήκα και ένα μικρο μειονέκτημα σε αυτό. Παρόλο που η ιστορία είναι όμορφα δοσμένη, καλοφτιαγμένη και με ένα ταιριαστό μουσικό θέμα συνεχώς να παίζει πίσω από κάθε σκηνή, ο Tom hardy είναι τόσο απολαυστικός που όποτε δεν εμφανίζεται στην οθόνη (ευτυχώς δεν είναι πολύ αυτό) νιώθεις πως η ταινία μπαίνει σε παύση. Το υπόλοιπο καστ των ηθοποιών φυσικά συμπληρώνει πολύ όμορφα την ταινία με την Emily Browning, τον Paul Bettany και τον david Thewlis σε πολύ ταιριαστούς ρόλους.



Γενικά η ταινία έχει το δικό της στυλ και μια ωραία 60's ατμόσφαιρα. Πολλοί μπορεί να νιώσουν πως τα 133 λεπτά ίσως να ήταν λίγο περισσότερα από όσο θα θέλανε και πως ίσως για αυτό στο τέλος μοιάζει βαραίνει λίγο. Ακόμα και έτσι, το Legend βλέπεται ευχάριστα και είναι μια ταινία που θα πρότεινες σε κάποιον. Δεν είναι αριστούργημα και μπορεί να βρει κανείς 1-2 κενά στο τελικό αποτέλεσμα αλλά δεν παύει να παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ιστορία και έναν απολαυστικότατο ηθοποιό. Αυτό που μένει στο τέλος είναι μια διασκεδαστική και ταιριαστή βιογραφική ταινία.






Βαθμολογία : 7/10
Σκηνοθεσία : Brian Helgeland
Παίζουν : Tom Hardy, Emily Browning, Taron Egerton, Paul Anderson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου