Pages

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Good Time

Το GOOD TIME ανήκει σε εκείνες τις ταινίες που βλέποντας απλά ένα πόστερ ή μια τυχαία εικόνα μέσα από την ταινία καταλαβαίνεις αν είναι για σένα ή όχι. Φυσικά αν αγαπάς τις ταινίες γενικότερα τότε λογικά θα αγαπήσεις και αυτήν. Σε σκηνοθεσία των αδερφών Safdie και με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson στον καλύτερο ρόλο του μέχρι σήμερα, το GOOD TIME είναι η ξεχωριστή περιπέτεια που έψαχνες για να δεις και απλά δεν το γνώριζες.
 




Η ταινία ξεκινάει με μια ασυνήθιστα μεγάλη εισαγωγή που αν και αποτελεί το μοναδικό σχετικά ήρεμο κομμάτι του έργου είναι γυρισμένη με τρόπο που σου προκαλεί ένταση. Σαν να σε προϊδεάζει γι αυτό που θα ακολουθήσει δηλαδή.

Από την αρχή γνωρίζουμε τα δυο αδέρφια της ιστορίας  Connie (Robert Pattinson) και Nick (Ben Safdie, ο ένας εκ των δυο σκηνοθετών). Ο Nick είναι διανοητικά στερημένος και βρίσκεται σε συνεδρία με έναν θεραπευτή που παλεύει για την καλύτερη δυνατή βελτίωση του. Το πρόβλημα του είναι αρκετό ώστε να μην μπορεί να ελέγχει διαρκώς τον θυμό του αλλά και τις πράξεις του. Ένα πρόβλημα το οποίο αδυνατεί να δει ο αδερφός του ο Connie ο οποίος πιστεύει πως η θέση του Nick είναι κοντά του και μακριά από γιατρούς και αγνώστους. Η λάθος αυτή σκέψη θα γίνει φυσικά και ο κύριος λόγος του χαμού που έπεται.


Η λύση του Connie στο όλο πρόβλημα θα είναι να ληστέψουν οι δυο τους μια τράπεζα και με τα λεφτά να φύγουν κάπου μακριά. Η ληστεία φυσικά με την απροβλεπτότητα του Nick θα καταλήξει σε ένα κυνηγητό, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τελικά τον Nick και να τον μεταφέρει σε μια αρκετά επικίνδυνη φυλακή.

Όντας υπεύθυνος για την κατάσταση, ο Connie θα καταλήξει το ίδιο βράδυ σε έναν μαφιόζο τοκογλύφο τον οποίο θα πρέπει να βρει τα λεφτά να τον πληρώσει για να βγάλει για λογαριασμό του τον αδερφό του από την φυλακή. Το πρόβλημα είναι ότι τα λεφτά θα πρέπει να τα βρει μέσα σε ένα βράδυ. 


Με τον ρόλο αυτόν ο Robert Pattinson πετάει από πάνω του επιτέλους την ρετσινιά του "βαμπίρ από το TWILIGHT". Μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ και δίνει αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να κρατήσει τα βλέμματα πάνω του κάθε φορά που εμφανίζεται.
Ο χαρακτήρας του Connie δεν είναι και ο πιο ικανός κακοποιός και γι αυτό ο θεατής έρχεται αρκετές φορές σε δύσκολη θέση γνωρίζοντας πως ο πρωταγωνιστής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό που του συμβαίνει την κάθε στιγμή. Με κάποιο μαγικό τρόπο το κάνει όμως.

Η ταινία σχεδόν από την αρχή διακατέχεται από μια ασταμάτητη δράση και αγωνία. Γνωρίζεις πως η άποψη του Connie για το μέλλον του αδερφού του είναι λάθος αλλά παρόλα αυτά για κάποιο λόγο είσαι με το μέρος του και θέλεις να τα καταφέρει.

Αισθητικά το GOOD TIME αποτελεί επίσης ένα αριστούργημα με την συνθεσάιζερ μουσική αλλά John Carpenter και με τα νέον χρώματα και φωτά της πόλης να βρίσκονται συνεχώς παρόν και να κάνουν κάθε καρέ να μοιάζει με άψογη διαφημιστική φωτογραφία από το τρέιλερ.

Πιστεύω πως το GOOD TIME είναι κυριολεκτικά όνομα και πράγμα. Είναι 100 λεπτά δράσης, φανταστικής ηθοποιίας και ενέργειας. Μια ολοκληρωμένη εμπειρία δηλαδή αν ψάχνετε για ταινία δράσης.




Σκηνοθεσία : Benny Safdie, Josh Safdie
Σενάριο : Ronald Bronstein, Josh Safdie 
Παίζουν : Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου