Pages

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

John Wick Chapter 2

Το πρώτο JOHN WICK του 2014, είχε αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για όλους τους λάτρεις των ταινιών δράσης αφού κατάφερε να δώσει μια νέα πνοή στο κάπως επαναλαμβανόμενο και κορεσμένο είδος. Η ταινία έμεινε γνωστή για την όμορφη αισθητική της, την εξαιρετική σκηνοθεσία και φυσικά για τις καλομελετημένες και εντυπωσιακές χορογραφίες της. Παρόλο που η πρώτη ταινία δεν έμοιαζε να είναι φτιαγμένη για να υποδεχθεί μια συνέχεια, όλοι όσοι την απόλαυσαν περίμεναν με αγωνία και μια δεύτερη δόση αδρεναλίνης.
 


Η βασική διαφορά της δεύτερης ιστορίας με αυτήν της πρώτης, είναι πως ο πρωταγωνιστής αυτήν την φορά δεν κάνει ότι κάνει από εκδίκηση. Αυτό που θα αποτρέψει τον John Wick (Keanu Reeves) να εγκαταλείψει και αυτή την φορά την ενεργό δράση  ως δολοφόνος θα είναι ένας όρκος αίματος τον οποίο είχε δώσει στο παρελθόν σε έναν Ιταλό αρχισυμμορίτη.
Όσο και αν θα προσπαθήσει να τον αποφύγει όμως, ο κόσμος των δολοφόνων και οι άτυποι κανόνες αυτών είναι αυστηροί και οποίος δεν τους τηρεί τιμωρείται με θάνατο. Έτσι ο John θα αναγκαστεί να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να εξουδετερώσει τον νέο στόχο που του έχει δοθεί. 


Όπως θα περιμέναμε όλοι φυσικά, τα πράγματα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Μπορεί ο στόχος να μην αποτελεί πρόβλημα για έναν δολοφόνο της τάξης του John Wιck, όμως στην προσπάθεια του να διαφύγει θα βρει απέναντι του μερικούς από τους καλύτερους δολοφόνους του υποκόσμου που πλέον των κυνηγάνε για να τον σκοτώσουν και να λάβουν τα χρήματα μιας αναπάντεχης επικήρυξης στο όνομα του.


Για αρχή, θα πω πως η ταινία δεν αποτελεί ένα σίκουελ το οποίο "έγινε για να γίνει". Το δεύτερο μέρος της σειράς κάνει αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει μια σωστή συνέχεια. Σέβεται την πρώτη ταινία, διατηρεί τον ίδιο τόνο/ύφος και αναπτύσσει περαιτέρω τον κόσμο που έχει ήδη παρουσιάσει προηγουμένως.

Ο κόσμος των δολοφόνων είναι καμουφλαρισμένος προσεκτικά και τα μέλη του τηρούν πιστά έναν κοινο κώδικα τιμής χωρίς εξαιρέσεις και δίχως επιλογή για το αντίθετο. Πολλές μικρές λεπτομέρειες θα ξεδιπλώσουν τον κόσμο αυτόν όσο εκτυλίσσεται η ιστορία της ταινίας.
Ο Keanu Reeves από την πρώτη κιόλας ταινία δείχνει πως κάνει ένα comeback με αυτόν τον ρόλο που ταιριάζει γάντι στο ψυχρό στιλ που συνήθως εκπέμπει ο ηθοποιός.

Ο πραγματικός πρωταγωνιστής όμως είναι η ίδια η δράση. Ο γνωστός κασκαντέρ και νυν σκηνοθέτης Chad Stahelski θα διατηρήσει και ίσως θα καλυτερεύσει όλα αυτά που έκαναν γνωστή και την πρώτη ταινία. Όμορφα χρώματα, ανοιχτά και καθαρά πλάνα στις σκηνές δράσης, τολμηρά σταντς και πολύ δυνατές χορογραφίες πολεμικών τεχνών.

Όσο και αν δεν θέλω να το παραδεχθώ, μερικές φορές έχω ανάγκη από μια καλή ταινία δράσης και πλέον κάθε χρόνο αυτές που πραγματικά ξεχωρίζω είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Το John Wick Chapter 2 έδωσε αυτό ακριβώς που υπόσχεται το τρέιλερ και το πόστερ. Ο πανικός ξεκινάει στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα της ταινίας (oh yeah) και δεν θες να τελειώσει ποτέ. Το μοναδικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε, είναι ότι στα πρώτα 20 λεπτά θα έχετε χάσει ήδη τον αριθμό των θυμάτων.



Σκηνοθεσία : Chad Stahelski
Παίζουν :  Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio, Ian McShane, Common

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου