Pages

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

The Invitation

Μπορεί το πιο περίεργο και βαρετό δείπνο στο οποίο έχω παρευρεθεί εγώ και ίσως οι περισσότεροι να είχε απλά έναν τύπο που έκανε ασταμάτητα κρύα αστεία όλο το βράδυ, στον κινηματογραφικό όμως κόσμο αυτό δεν αποκλείει ότι μια πρόσκληση σε ένα "περίεργο" δείπνο δεν παραμένει ένα αγαπημένο κλισέ για ένα καλοφτιαγμένο θρίλερ. Αυτήν την φορά, η σκηνοθέτης Karyn Kusama φαίνεται πως είχε κάτι λίγο διαφορετικό στο μυαλό της. Το "The Invitation" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου που με την αγωνία και την νευρικότητα που εκπέμπει, καταφέρνει να σε κρατήσει ανήσυχο για όσο χρειαστεί.


Στην ιστορία αυτή, ο Logan Marshall-Green υποδύεται τον Will ο οποίος είναι καλεσμένος από την πρώην γυναίκα του Eden, στο πρώην κοινό τους σπίτι για ένα δείπνο "επανένωσης" μετά από δυο χρόνια που έχουν να συναντηθούν. Φυσικά ο Will και η Eden έχουν προχωρήσει με τις ζωές τους και την βραδιά αυτή θα συνοδεύονται από τους καινούργιους τους συντρόφους. Οι δυο τους είχαν χωρίσει πριν δυο χρόνια, μετά τον χαμό του μικρού τους παιδιού από ατύχημα. Στο δείπνο είναι επίσης καλεσμένοι αρκετοί από τους παλιούς και κοινούς τους φίλους τους οποίους έχουν να συναντήσουν και οι δυο καιρό όπως επίσης και δυο άγνωστοι τους οποίους γνωρίζει μόνο η Eden.


Οι δυο καινούργιοι καλεσμένοι φαινεται να προβληματίζουν όμως μόνο τον Will ο οποίος έχει πολλούς ακόμα λόγους να αισθάνεται ανήσυχος στο μέρος που κάποτε αποκαλούσε σπίτι του. Όλα τα παράθυρα του σπιτιού έχουν καλυφθεί πλέον με κάγκελα, τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα, δεν υπάρχει σταθερή γραμμή τηλεφώνου και κάποιος έχει κλειδώσει την κεντρική πόρτα. Αν και όλα τα παραπάνω ακούγονται αρκετά περίεργα, στο μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας παρακολουθούμε τον Will να παρατηρεί και να προβληματίζεται βάζοντας και τον θεατή σε θέση να σκεφτεί αν τελικά είναι τρελός η αν όλα αυτά είναι απλά δημιουργήματα της φαντασίας του και αποτελέσματα του θρήνου του.


Για να μην γελιόμαστε, να αναφέρω ότι το "The Invitation" είναι μια ταινία-παράδειγμα στην οποία το ταξίδι έχει μεγαλύτερη σημασία από τον προορισμό. Όσο πιο πολύ ευχαριστηθείτε την εξέλιξη τόσο περισσότερο θα σας ικανοποιήσει και το τέλος. Αυτός είναι και ο λόγος που θα προσπαθήσω να αποφύγω αρκετές αξιοσημείωτες λεπτομέρειες προκειμένου να την απολαύσουν σωστά οι ενδιαφερόμενοι. Η αγωνία χτίζεται σιγά σιγά και τελικά κορυφώνεται σε ένα τελευταίο μισάωρο που αλλάζει δραματικά την ροή της ιστορίας. Ότι και αν φανταζόσουν μέχρι εκείνο το σημείο ανατρέπεται και η εξέλιξη αποζημιώνει την αναμονή μέσα από ένα ανατριχιαστικό φινάλε.
 
Αν δεν είστε από αυτούς που τους αρέσει να συνδυάζουν τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού μόνο με κάτι ανάλαφρο και διασκεδαστικό τότε ρίξτε μια ματιά στο "The Invitation" και μπορεί να σας εκπλήξει.








Βαθμολογία : 8/10
Σκηνοθεσία : Karyn Kusama
Παίζουν : Logan Marshall-Green, Emayatzy Corinealdi, John Carroll Lynch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου