Pages

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Honeymoon

Υπάρχει λόγος που οι δημιουργοί Horror ταινιών εξακολουθούν να αντιγράφουν εδώ και 40 περίπου χρονιά το "Invasion Of The Body Snatchers" και αυτός είναι η κεντρική ιδέα της κλασικής αυτής ταινίας. Είναι ο φόβος ότι οι αγαπημένοι σου άνθρωποι μπορεί να μην είναι αυτοί που λένε ότι είναι. Αυτή η ιδέα έχει αποτυπωθεί στο κινηματογραφικό πανί πολλές φορές, δυστυχώς όμως με τις περισσότερες ταινίες να μην έχουν αυτό που χρειάζεται για να περάσουν το ανάλογο συναίσθημα στον θεατή. Το "Honeymoon" εξετάζει ακόμα μια ανατριχιαστική παραλλαγή αυτής της ιδέας και η Leigh Janiak με την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά βάζει τον εαυτό της στον κύκλο των ανερχόμενων σκηνοθετών ταινιών τρόμου που αξίζουν την προσοχή μας.


Αξίζει να αναφερθεί πως το "Honeymoon" είναι μια ιστορία που στηρίζεται στις πλάτες μόνο δυο χαρακτήρων. Του Paul και της Bea. Ένα νιόπαντρο ζευγάρι που αμέσως μετά τον γάμο τους αποφασίζουν να περάσουν το ταξίδι του μέλιτος στο εξοχικό της Bea που βρίσκεται σε ένα γραφικό δάσος για μια εβδομάδα χαλάρωσης, μοναξιάς και απομόνωσης. Το δεύτερο βράδυ των ήρεμων διακοπών τους όμως η Bea θα δεχθεί μια περίεργη επίσκεψη από κάποιον ή κάτι και η συμπεριφορά της θα αρχίζει να αλλάζει υπερβολικά από το επόμενο πρωί. Αρχίζει να ξεχνάει πως να χειρίζεται απλά και καθημερινά πράγματα μέσα στο σπίτι, αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα και καχύποπτα και η μνήμη της σιγά σιγά αλλοιώνεται σε σημείο που δεν θυμάται πλέον τίποτα. 

Το πρώτο μισό της ταινίας δίνει την ευκαιρία στους δυο ηθοποιούς να χτίσουν την πολύ ωραία ατμόσφαιρα ενός ερωτευμένου νεαρού ζευγαριού και να να αναπτύξουν τους δυο χαρακτήρες. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ταινίες τρόμου όπου η αγάπη μεταξύ των πρωταγωνιστών υπάρχει για να "στολίζει" την ιστορία εδώ μέσα από τον έρωτα και την κατάρρευση αυτού μπορεί κανείς να αντλήσει και τον μεγαλύτερο τρόμο που έχει να προσφέρει το συγκεκριμένο φιλμ.
Σαν ταινία τρόμου το "Honeymoon" είναι απλό, straight forward και ανατριχιαστικό. Δεν χρειάζεται να βρεις τον δολοφόνο, ούτε υπάρχει κάποιος γρίφος που περιμένει να λυθεί. Παρ' όλο που οι περισσότεροι θα καταλάβουν τα πάντα από την αρχή και αυτό είναι κάτι που πολλοί δεν το εκτιμούν στις ταινίες, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το "Honeymoon" είναι φτιαγμένο με τρόπο όμορφο και προσεγμένο. Είναι μια ιστορία δοσμένη με την ατμόσφαιρα και τις ηθοποιίες που απαιτούνται σε μια καλή ταινία τρόμου αλλά συνήθως απουσιάζουν.

Οι λάτρεις των ταινιών τρόμου θα το αγαπήσουν. Οι υπόλοιποι σίγουρα θα το εκτιμήσουν.






Βαθμολογία : 7/10
Σκηνοθεσία : Leigh Janiak
Παίζουν : Rose Leslie, Harry Treadaway, Ben Huber

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου