Pages

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Wyrmwood : Road Of The Dead

Την πρώτη φορά που ένας οπαδός ταινιών τρόμου θα παρακολουθήσει το Wyrmwood : Road Of The Dead θα χρειαστεί να ξοδέψει το πρώτο μισάωρο της ταινίας μαντεύοντας τις κινηματογραφικές εμπνεύσεις που έχει χρησιμοποιήσει ο σκηνοθέτης Kiah Roache-Turner για την ταινία. Υπάρχει αρκετό αιματοκύλισμα από τις ταινίες του George Romero στο Wyrmwood. Λίγο από τις πρώτες δουλείες του Peter Jackson, διάλογοι και υπερβολικά ζουμ της κάμερας που θυμίζουν έντονα τα Evil Dead του Sam Raimi και όλη αυτή η μίξη ταινιών έχει σαν βάση τις επίσης Αυστραλιανές παραγωγές και επιτυχίες, Mad Max του George Miller. Το Wyrmwood είναι μια ταινία δράσης-τρόμου χαμηλού προϋπολογισμού που αποτελεί φόρο τιμής στις αντίστοιχες ταινίες τρόμου, οι οποίες και έγιναν γνωστές στα τέλη της δεκαετίας του '70 σαν Road Movies.


"Σήμερα το πρωί πυροβόλησα την γυναίκα μου και το παιδί μου με ένα πιστόλι για καρφιά". Αυτή είναι η πρώτη ατάκα που ακούει ο θεατής από τον ήρωα της ταινίας, Barry. Μετά από αυτό γνωρίζει πολύ καλά τι να περιμένει στην συνέχεια.

Στο κοντινό μέλλον, ένας ιός μολύνει το ανθρώπινο είδος μετατρέποντας όλους τους ανθρώπους σε ζόμπι. Όλους εκτός από αυτούς που έχουν μια συγκεκριμένη, σπάνια ομάδα αίματος. Τα ζόμπι μοιάζουν περισσότερο με αυτά του Danny Boyle στο 28 Days Later παρά με αυτά του Romero. Οι "μολυσμένοι" τρέχουν γρήγορα σαν λυσσασμένοι και ψάχνουν για ανθρώπινη σάρκα.
Μόλις καταφέρνει να βρει το κουράγιο για να απαλλάξει την οικογένεια του από τον πόνο της μόλυνσης, ο Barry θα ξεκινήσει το ταξίδι για να βρει τον μοναδικό εν ζωή συγγενή του ο οποίος έχει την επιθυμητή ομάδα αίματος, την αδερφή του Brooke. Ακριβώς μετά την εμφάνιση του ίου, η Brooke έχει πέσει θύμα ενός στρατιωτικού γκρουπ τρελών ανθρώπων οι οποίοι πραγματοποιούν πειράματα στους επιζώντες.
Σε γενικές γραμμές, το σενάριο του Wyrmwood είναι αρκετά ευθύ και αυτό είναι από τα πράγματα που ίσως θα εκτιμήσει περισσότερο ο θεατής μιας και ζούμε σε μια εποχή όπου αμέτρητες ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού περνούν μπροστά από τα μάτια μας με την βοήθεια του ίντερνετ και προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με τα τρελά παράδοξα τους. Αυτό είναι ένα road movie που ξεχωρίζει για την αγάπη του στο είδος.
Έξυπνη χρήση του budget της ταινίας αποτελεί η παντελή αποχή σκηνικών, χρησιμοποιώντας κυρίως διάφορα δάση και απομονωμένους δρόμους στις έρημες περιοχές της Αυστραλίας. Οι ηθοποιοί δίνουν ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από μια ταινία του είδους χωρίς να παίρνουν και πολύ σοβαρά τους ρόλους τους ενώ η σκηνοθεσία πλημμυρίζει από έξυπνα πλάνα τα οποία κρύβουν τις ατέλειες αλλά και θυμίζουν έντονα ένα Road Movie παλιάς σχολής.

Στο τέλος, η ταινία σου μένει για την σιγουριά που εμπνέει. Τρελοί επιστήμονες, ζόμπι, αρκετό αίμα και δράση συνθέτουν μια ταινία ιδανική για χαλάρωμα, γέλιο και μπύρες με την παρέα.








Βαθμολογία : 7.5/10
Σκηνοθεσία : Kiah Roache-Turner
Παίζουν : Jay Gallagher, Bianca Bradey, Leon Burchill




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου