Pages

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

The Endless

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα και αφού παρακολούθησα με λύπη τις κινηματογραφικές αίθουσες να δεσμεύονται σε μια σειρά από αποτυχημένα μπλοκμπάστερ, έπρεπε να περιμένω τις ταινίες που ήθελα να βγουν πρώτα σε blu-ray έτσι ώστε να κάνω το απαραίτητο catch up. Πρώτη στην σειρά αυτών ήταν το THE ENDLESS. Μια ταινία των Justin Benson και Aaron Moorhead. 







Μπορεί τα δυο αυτά ονόματα να μην σας λένε και πολλά αλλά πιστεύω πως αν συνεχίσουν έτσι θα γίνουν αρκετά γνωστοί στο κοντινό μέλλον. Φανατικοί υποστηρικτές των ιστοριών του H.P. Lovecraft, όπως και στην προηγούμενη τους δουλειά (Spring) έτσι και με το THE ENDLESS δίνουν τον δικό τους φόρο τιμής στον διάσημο συγγραφέα.

Εκτός από την συγγραφή και την σκηνοθεσία οι δυο δημιουργοί πρωταγωνιστούν στην ιστορία τους ως δυο αδέρφια,  τον Aaron και τον Justin. 

Μεγαλωμένοι από μια κλειστή κοινότητα ανθρώπων που ζει μέσα στην ερημιά  σαν χίπις αποφασίζουν να επισκεφτούν ξανά τα άτομα που τους μεγάλωσαν και τους φρόντισαν μετά το αυτοκινητιστικό ατύχημα των γωνιών τους. Ο Aaron ως πιο μικρός είναι πιο ενθουσιώδης με αυτή την ιδέα μιας και οι αναμνήσεις του είναι πιο αχνές όμως ο Justin έχει συγκρατήσει εικόνες μιας πιο αιρετικής, "περίεργης" και ίσως επικίνδυνης ομάδας που ζει στο βουνό.



Με την άφιξη τους εκεί, θα συναντήσουν μια καλοσυνάτη και φιλόξενη παρέα που ζει σε αρμονία με την φύση. Τουλάχιστον έτσι θέλει να δείχνει. Παρά τα επανειλημμένα μηνύματα από τον αρχηγό τους για μια απερχόμενη "ανέγερση" στους ουρανούς και ατάκες του τύπου "τίποτα δεν τελειώνει πότε εδώ", ο Aaron μαγνητίζεται με την ζωή στην φύση και θέλει να μείνει όσο περισσότερο γίνεται παρέα με τους παλιούς και νέους του φίλους.
Αυτό φυσικά θα δημιουργήσει μια αντιπαλότητα με τον αδερφό του ο οποίος δεν μπορεί να περιμένει την ώρα που θα ξαναγυρίσει στο σπίτι του. Όσο η μεταξύ τους διαφωνία δείχνει να μην έχει τέλος, αρχίζουν να εμφανίζονται παράξενα φαινόμενα όπως η περίεργη συμπεριφορά των ζώων γύρω απ'τον καταυλισμό και τα τουλάχιστον δυο φεγγάρια το βράδυ στον ουρανό.


Παρά τον παραλογισμό που διακατέχει την ιστορία, η ταινία είναι αρκετά καλογραμμένη αλλά και πολύ προσεκτικά σκηνοθετημένη. Οι πραγματικοί Aaron και ο Justin δείχνουν την αγάπη τους για το συγκεκριμένο είδος μέσα από τις δυο τελευταίες τους ταινίες και μεις δεν μπορούμε παρά να τους ευχαριστήσουμε.

Το αξιοθαύμαστο με το THE ENDLESS είναι πως ο θεατής παίρνει πολλά περισσότερα απ'όσα περιμένει από μια τέτοια ταινία. Το ανθρώπινο δράμα, η σχέση μεταξύ των δυο αδερφών αλλά και τα πολλά ερωτήματα που θέτονται περί αιωνιότητας και ελεύθερης βούλησης.

Το THE ENDLESS είναι μια φτιαγμένη με μεράκι, καθαρόαιμη ταινία επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα μια από τις καλύτερες για φέτος. Όπως και με το SPRING, πιστεύω πως βλέποντας το θα νιώσετε χαρούμενοι που την ανακαλύψατε και ακόμα πιο χαρούμενοι που θα την προτείνετε στους φίλους σας.





Σκηνοθεσία : Justin Benson, Aaron Moorhead
Σενάριο : Justin Benson
Παίζουν : Justin Benson, Aaron Moorhead, Calie Hernandez

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου