Pages

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Blood Father

Εδώ και αρκετά χρόνια, κάθε κυκλοφορία νέας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Mel Gibson σταμάτησε να αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός. Μερικές καλές προσπάθειες αλλά τίποτα αξιοσημείωτο. Ευτυχώς για τους φαν του ηθοποιού, αυτή η ταινία αποτελεί ένα μικρο διαμάντι. Ο σκηνοθέτης Jean-Francois Richet, κάνει τα πάντα να δένουν ιδανικά μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που περιμένεις.

 




Ο John Link (Mel Gibson), είναι ένας πρώην εγκληματίας που βρίσκεται έξω από την φυλακή με αναστολή και πλέον γιορτάζει την δεύτερη συνεχόμενη του χρονιά καθαρός από τα ναρκωτικά αλλά και τον έναν χρόνο ελεύθερος. Στο τροχόσπιτο που μένει έχει στήσει την δική του επιχείρηση tattoo και προσπαθεί με την βοήθεια τον γειτόνων του να κρατήσει την καθημερινότητα του σε μια τάξη.
Ένα από τα πολλά πράγματα για τα οποία μετανιώνει και τον βασανίζει είναι η μέχρι τώρα ανύπαρκτη σχέση του με την κόρη του Lydia (Erin Moriarty) η οποία έχει καιρό να δείξει κάποιο σημάδι πως είναι καλά.


Από την άλλη η Lydia έχει τα δικά της προβλήματα έχοντας μόλις πυροβολήσει κατά λάθος το αγόρι της ο οποίος είναι μέλος μιας καρτέλ συμμορίας. Με μια συμμορία από δολοφόνους να την κυνηγάει και φυσικά την αστυνομία, θα εμφανιστεί ξαφνικά στο τροχόσπιτο του πατέρα της για να ζητήσει βοήθεια και προστασία.
Η εμφάνιση της θα βοηθήσει να φτιαχτεί η σχέση πατέρα-κόρης που οι δυο τους δεν είχαν ποτέ αλλά παράλληλα θα αναγκάσει και τον John να επισκεφτεί την παλιά του ζωή προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την κόρη του.


Η ενδιαφέρουσα μίξη που δημιουργείται στο "Blood Father", είναι πως πρόκειται κατά κάποιον τρόπο για μια πιο Ευρωπαϊκή εκδοχή μιας καθαρά Αμερικάνικης ταινίας δράσης που θα μπορούσε να είναι άνετα και ένα σύγχρονο γουέστερν. Μόνο που αντί για άλογα υπάρχουν μηχανές.

Αυτός που ξεχωρίζει φυσικά και ανεβάζει την ταινία στα ύψη, είναι ο Mel Gιbson. Ο ρόλος του πρώην εγκληματία που ζει μια βρόμικη ζωή στο περιθώριο είναι ραμμένος στα μέτρα του. Λίγο η ωριμότητα της ηλικίας του, λίγο η πολυετή πλέον εμπειρία του σαν ηθοποιός. Ότι και να ναι, λειτουργεί. Στα μάτια του κουβαλάει την σπιρτάδα και την τρέλα που τον συνόδευε σε πολλές πετυχημένες ταινίες του με τις οποίες έγινε γνωστός στον χώρο του κινηματογράφου.

Στην ταινία παίρνουν μέρος και μερικοί ακόμα γνωστοί ηθοποιοί σε μικρότερους ρόλους που βοηθούν την έτσι και αλλιώς καλογραμμένη ιστορία να έχει συνοχή και να μην "κρεμάσει" πουθενά. Το ενδιαφέρον και η αγωνιά βρίσκονται εκεί για όλα τα 90 λεπτά διάρκειας.
Μπορεί την ιστορία που ο γονιός κάνει τα πάντα για να σώσει το παιδί του να την έχουμε δει αμέτρητες πλέον φορές αλλά εγώ προσωπικά αν είναι να την ξαναδώ, αυτός είναι ο τρόπος που θα ήθελα.
Όσο αναφορά το comeback του Mel Gibson : Αν έχει να δώσει και άλλες στιγμές σαν και αυτήν στο μέλλον τότε θα είναι πάντα καλοδεχούμενος.




Σκηνοθεσία : Jean-Francois Richet
Παίζουν : Mel Gibson, Erin Moriarty, Diago Luna, William H. Macy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου